Σταύρος Θεοδωράκης​: Το Ποτάμι δεν είναι στο τσεπάκι κανενός

Το Ποτάμι βγήκε για να ενώσει τους Έλληνες σε μια λογική επίλυσης των προβλημάτων, δήλωσε ο επικεφαλής του Κινήματος σε συνέντευξή του στον Βήμα Fm και τους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο.

“Δεν θέλουμε να γίνουμε υπουργοί αλλά στόχος μας είναι να βοηθήσουμε -αν χρειαστεί -τη χώρα, να προτείνουμε λύσεις”

Απαντώντας στο ερώτημα αν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη ΝΔ, ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα για το Ποτάμι

είναι “ποιος ΣΥΡΙΖΑ” και “ποια ΝΔ” και ότι το Ποτάμι δεν είναι στο τσεπάκι κανενός.

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση του χρέους, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει ούτε να σκύβει το κεφάλι ούτε όμως της ταιριάζει να είναι το παιδί με τις πέτρες τονίζοντας ότι “πρέπει να συνεννοηθούμε για μια εθνική διαπραγμάτευση για το ζήτημα του χρέους.”

Αυτοί που διαπραγματεύονται τώρα είναι μια μειοψηφία , άρα στα εθνικά ζητήματα πρέπει να ξεπεράσουν τους εγωισμούς και να συμφωνήσουν.

Εξαιρετικά σημαντικό για τον Σταύρο Θεοδωράκη είναι το πρωτογενές πλεόνασμα να πάει στα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας.

Για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας είπε ότι θα αποφάσιζε με βάση το πρόσωπο. Και στόχος θα ήταν να εκλεγεί ένας Πρόεδρος με 180 ψήφους, ένα πρόσωπο που θα ενώνει τους Έλληνες, ευρωπαϊστής, κοσμοπολίτης , δημιουργός.

Επανέλαβε τη θέση του Ποταμιού να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Υπογράμμισε ότι πρώτα πρέπει “Να υπάρξει συμφωνία των κομμάτων σε αυτά τα ζητήματα και μετά να συζητήσουμε αν πρέπει να γίνουν εκλογές”.

Στο ερώτημα με τι ποσοστό θα είναι ικανοποιημένος από τις εθνικές εκλογές ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε:

“Το ταβάνι είναι ο ουρανός. Είπα στους συνεργάτες μου και είμαι ξεκάθαρος. To κατώφλι είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Πρέπει να κινηθούμε πάνω από τις ευρωεκλογές και δεν το λέω εγωιστικά. Το λέω ότι δεν πιστεύω στα κόμματα-λέσχες συζητήσεων. Δημιουργείς κόμμα παίρνεις ένα 3 ή 4% και συζητάς συνεχώς για τα προβλήματα της χώρας. Πιστεύω ότι η χώρα δεν έχει χρόνο. Αν δεν τα καταφέρω να συγκινήσω και να πείσω τον κόσμο πρέπει να αναλάβει κάποιος άλλος.”

The post Σταύρος Θεοδωράκης​: Το Ποτάμι δεν είναι στο τσεπάκι κανενός appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα