Ραντεβού Στουρνάρα με αγρότες από τα μπλόκα μέσω Περισσού

Ραντεβού με τον Γιάννη Στουρνάρα έκλεισε στους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα η Αλέκα Παπαρήγα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η γγ του ΚΚΕ με τον υπουργό Οικονομικών την Πέμπτη. Η συνάντηση της οκταμελούς επιτροπής αγροτών με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μπούτα με τέσσερις υπουργούς (Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας και Περιβάλλοντος) θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, στις 2 το μεσημέρι.

Το βλέμμα των αγροτών είναι

πλέον στραμμένο στην συνάντηση αυτή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ, «η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ανταποκρινόμενη στο αίτημα που της είχαν θέσει οι εκπρόσωποι των αγροτικών μπλόκων για συνάντησή τους με τη Διυπουργική Επιτροπή και επειδή αυτό δεν είχε υλοποιηθεί μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ζητώντας να ικανοποιηθεί το αίτημα των αγροτών.

» Ο υπουργός δεσμεύτηκε για τη συνάντηση, η οποία τελικά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή τεσσάρων υπουργών».

Αμετακίνητοι οι αγρότες

Εν όψει της συνάντησης αυτής οι αγρότες δηλώνουν ότι δεν κάνουν πίσω στα αιτήματά τους και εκφράζουν τη βούλησή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Αυτό αποφασίστηκε κατά την σημερινή σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων από όλη την Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.

Επίσης, οι αγρότες ζητούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για την καθιέρωση φθηνού αγροτικού πετρελαίου. Σήμερα, Πέμπτη, εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Αγροτών είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, στους οποίους, μεταξύ άλλων, έθεσαν εκ νέου το θέμα του αγροτικού πετρελαίου.

«Εδώ και τώρα ζητάμε λύση, αλλιώς παραμένουμε στα μπλόκα και συνεχίζουμε τις επαφές μας» δήλωσε ο Ιω.Παναγής, εκπρόσωπος του Συντονιστικού, διευκρινίζοντας ότι επιθυμία των αγροτών είναι να λάβει η κυβέρνηση συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το αγροτικό πετρέλαιο «κι όποτε γίνει», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμο Χαρακόπουλος, είχε πολύωρη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών των νομών Ηλείας και Αχαϊας.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε ότι γίνονται βήματα προσέγγισης και μέσω του διαλόγου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, πάντα όμως στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα