Ποιοι δικαιούνται σύνταξη ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας

Περισσότεροι από 160.000 ασφαλισμένοι, μπορούν να βγουν στην σύνταξη ανεξάρτητα από το όριο ηλικίας με την αξιοποίηση μιας σειράς ευνοϊκών ρυθμίσεων, με τα έτη ασφάλισης που...
απαιτούνται να κυμαίνονται από 20 έως 37, ενώ οι «μεγάλοι κερδισμένοι» είναι όσοι μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν το 1983.

Βασικό ρόλο στην ταχύτερη συνταξιοδότηση, παίζει η θεμελίωση δικαιώματος μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2010 όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το «Έθνος», με τους εργαζόμενους που έχουν ασφαλιστεί έως τότε να μπορούν να παραμείνουν στην αγορά εργασίας και να αποχωρήσουν όποτε θέλουν χωρίς να
αλλάξει το καθεστώς συνταξιοδότησης.

Ποιοι είναι οι «τυχεροί»:

Οι εργαζόμενοι στα ειδικά Ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών ευνοούνται ιδιαίτερα, καθώς συνταξιοδοτούνται στα 35 χρόνια εργασίας ανεξαρτήτως ηλικίας, μια ρύθμιση η οποία ισχύει για όσους μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν από την 1η Ιανουαρίου 1983, με τα 25χρόνια εργασίας να «κλειδώνουν το συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Ακόμα πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις, ισχύουν για τις -τουλάχιστον -τρίτεκνες- μητέρες οι οποίες εργάζονται στο Δημόσιο ή καλύπτονται και αυτές από τα ειδικά Ταμεία, καθώς εάν έχουν συμπληρώσει 20 έτη ασφάλισης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 μπορούν να «κουνήσουν μαντίλι» ανά πάσα στιγμή.

Τέλος, σύμφωνα με διάταξη του Δημοσίου οι έγγαμες γυναίκες και μητέρες που ασφαλίστηκαν πριν το 1983 μπορούν να αποχωρήσουν στα 24 χρόνια και 6 μήνες ασφάλισης, ενώ οι «αδικημένοι» του συνταξιοδοτικού είναι οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ, οι οποίοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει 37 χρόνια ασφάλισης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2010.

pelop.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα