Προσωπικός ο καβγάς Πρετεντέρη – ΣΥΡΙΖΑ και των επιρροών τους

Μετά το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη για το άρθρο του στο «ΒΗΜΑ» με τίτλο «Ζωή Κασιδιάρη», σειρά πήραν οι δημοσιογραφικές επιρροές των δυο πλευρών. Τα τελευταία 24ώρα παρακολουθούμε τα δύο στρατόπεδα που δεν υπερασπίζονται, δημοσιογραφικές αξίες ή ελευθερίες, αλλά πρόσωπα, να επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να μονοπωλήσουν το δίκιο!

Η πλευρά ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μέσω των δημοσιογράφων και των εντύπων

που είναι στην επιρροή της, προσπαθεί στο πρόσωπο του δημοσιογράφου, Γιάννη Πρετεντέρη να χτυπήσει το τέρας του φασισμού και του εκδοτικού κατεστημένου, που φράζει το δρόμο τους για την εξουσία. Την ώρα τουλάχιστον που δεν το συναντά ο πρόεδρος τους, Αλέξης Τσίπρας για να γνωρίσει από πρώτο χέρι τη διαπλοκή!

Παράλληλα επιχειρεί να «λιώσει» τον δημοσιογράφο που άνοιξε την πόρτα της τηλεόρασης στον φασισμό της Χρυσής Αυγής! Αφού δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», αποδεικνύει με ατράνταχτα ντοκουμέντα προ 15ετίας ποιος ήταν ο… πρώτος! «Όχι» υποστηρίζει το δημοσίευμα, δεν ήταν ο Γιώργος Τράγκας που… ασέλγησε πρώτος! Ήταν ο Γιάννης Πρετεντέρης που φιλοξένησε πρώτος ως παρουσιαστής της εκπομπής «Τέλος εποχής» στον ΑΝΤ1, τον Μιχαλολιάκο και τον Πλεύρη!

Η άλλη πλευρά που οριοθετείται ρευστά από εκείνους που επιχείρησαν να αρθρογραφήσουν υπέρ του δημοσιογράφου (βλ. Παντελής Καψής, Athens voice κ.ά), όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον στοχοποίησε, ακροβατεί μεταξύ του αυτονόητου, του αντικομμουνισμού (που τον εξισώνει με τον φασισμό) και της δημοσιογραφίας που κάνει τα στραβά μάτια, όπως ο ίδιος ο Γιάννης Πρετεντέρης ομολόγησε όταν μίλησε για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους!

Και στη μία και στην άλλη περίπτωση – παρά το δυστύχημα ότι ένα κόμμα που φιλοδοξεί να κυβερνήσει τον τόπο που τον μαστίζει η φτώχεια, η ανεργία και η ανέχεια, ασχολείται με έναν δημοσιογράφο – ο καβγάς τους δεν αφορά την κοινωνία. Είναι προσωπικός!

Keywords
Τυχαία Θέματα