Έκλεισε το θέμα του δημοσιονομικού κενού, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

«Το Δημόσιο παραμένει ακόμη ανοικτό», δήλωσε περίπου στις 03:00 την Πέμπτη, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τη νέα μαραθώνια σύσκεψη, διάρκειας περίπου 6 ωρών, με τους επικεφαλής της τρόικας.

Πάντως, ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος ότι τις επόμενες ημέρες (και κατά πάσα πιθανότητα την προσεχή Τρίτη) θα υπάρξει πλήρης συμφωνία στις διαπραγματεύσεις και θα ανακοινωθεί το σύνολο του «πακέτου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαπραγμάτευση άρχισε με το δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2013- 2014,

ύψους 4 δισ. ευρώ, που είχε εντοπίσει η τρόικα και το οποίο, κατά το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «έκλεισε».

Έτσι, όπως ανέφερε ο εν λόγω παράγοντας, «ο Γιάννης Στουρνάρας θα πάει στο Eurogroup με αρκετά θέματα κλεισμένα και δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για τη διετία 2013-2014».

Την Τετάρτη, οι διαπραγματεύσεις άρχισαν στις 12:00 διακόπηκαν στις 18:00 και άρχισαν εκ νέου στις 21:30.

Σήμερα, Πέμπτη, θα υπάρξει νέα συνάντηση στις 11:30 και αμέσως μετά ο υπουργός Οικονομικών θα αναχωρήσει για το Δουβλίνο και το άτυπο Eurogroup.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με τα τεχνικά κλιμάκια και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της κυβέρνησης έως και την Κυριακή και, στη συνέχεια, με την παρουσία και του υπουργού Οικονομικών.
Η κυβέρνηση ευελπιστεί να εξασφαλίσει το συντομότερο δυνατόν την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, δεδομένου ότι στις 20 Απριλίου λήγουν και τα «ακούρευτα» ομόλογα, ύψους 5,6 δισ. ευρώ, που κατέχει η ΕΚΤ.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα