Ο Ζακ Εμπραχίμ στον Παύλο Τσίμα και στις ΙΣΤΟΡΙΕΣ του ΣΚΑΙ

“Η απομόνωση τρέφει την απειλή του εξτρεμισμού”

Ο Ζακ Εμπραχίμ, ο νεαρός μουσουλμάνος συγγραφέας που μεγάλωσε στην Αμερική και γαλουχήθηκε στο φανατισμό και στο μίσος από τον τρομοκράτη πατέρα του, Ελ-Σέιντ Νοσέρ, ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Οσάμα Μπιν Λάντεν, μίλησε στις «ΙΣΤΟΡΙΕΣ» και στον Παύλο Τσίμα. Ο Εμπραχίμ έχει αφιερώσει τη ζωή του διακηρύσσοντας το μήνυμα της ειρήνης, αφού πρώτα γνώρισε

το πρόσωπο της τρομοκρατίας στο ίδιο του το σπίτι.

Στις “ΙΣΤΟΡΙΕΣ” εξήγησε το πώς οι δυτικές κοινωνίες οφείλουν να ενσωματώσουν τις μεγάλες κοινότητες προσφύγων και μεταναστών ώστε να αποφευχθούν τα φαινόμενα της βίας και της τρομοκρατίας.

Μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

«Όταν αισθάνεσαι ότι η κοινωνία στην οποία μεγάλωσες σε απορρίπτει, ότι δεν έχεις τις ίδιες ευκαιρίες με τους άλλους ανθρώπους, λόγω του χρώματός σου, ή του ονόματός σου ή της θρησκείας σου, έχεις ανάγκη κάπου να ανήκεις. Και νομίζω ότι, γι “αυτό το λόγο τόσοι πολλοί νέοι άνθρωποι που είναι απομονωμένοι σε ευρωπαϊκές κοινωνίες μπορεί να χειραγωγηθούν με σκοπό να ενταχθούν σε αυτά τα είδη των ομάδων. Οι αρχιτέκτονες ομάδων, όπως το Ισλαμικό Κράτος, δεν είναι χαζοί άνθρωποι, έχουν στρατηγική, ασκούν ψυχολογική προπαγάνδα προσπαθώντας να φέρουν τους πιο ευάλωτους με το μέρος τους. Γι “αυτό μιλάω εναντίον της απομόνωσης και της ανόδου των εθνικιστικών ιδεολογιών στην Ευρώπη και στην Αμερική. Γιατί αυτές οι ιδεολογίες κάνουν την ήττα ομάδων όπως το Ισλαμικό Κράτος, πολύ πιο δύσκολη. Και γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό, όταν γίνονται επιθέσεις εναντίον αθώων ανθρώπων, να προσέχουμε η αντίδρασή να μην οδηγεί ολόκληρους πληθυσμούς σε απομόνωση. Αυτό θα το εκμεταλλευτούν αμέσως ομάδες όπως το Ισλαμικό Κράτος, αυτός είναι ο στόχος τους, να απομονώσουν ανθρώπους, να τους κάνουν να αισθανθούν ότι δεν μπορούν να είναι κομμάτι της κοινωνίας, οπότε θα πρέπει να προσπαθήσουν να την καταστρέψουν.

Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να θυμούνται πρώτα απ “όλα ότι νούμερο ένα ευχή για κάθε πρόσφυγα είναι να πάει στο σπίτι του. Δεν θέλουν να αναγκάζονται να έρθουν στην Ελλάδα, δεν θέλουν να αναγκάζονται να πάνε Γερμανία, θέλουν να πάνε σπίτι τους. Αλλά για πολλούς κάτι τέτοιο δεν είναι πια μια επιλογή. Έφυγαν για να σώσουν τη ζωή τους, άφησαν πίσω ότι είχαν για να μπορέσουν να φτάσουν εδώ. Τώρα έχουμε μια επιλογή. Μπορούμε είτε να τους απομονώνουμε σε εγκαταλελειμμένα αεροδρόμια υπό άθλιες συνθήκες, και να επιτρέπουμε σε εξτρεμιστικές ιδεολογίες να διεισδύουν σε αυτούς τους ανθρώπους, που έχουν περιθωριοποιηθεί από την κοινωνία, ή μπορούμε να τους καλωσορίσουμε, και να τους δώσουμε την ευκαιρία να προσφέρουν κάτι σε ολόκληρη την κοινωνία. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους, το μόνο που θέλουν είναι να είναι σε θέση να συντηρήσουν τις οικογένειές τους, να δημιουργήσουν μια ασφαλή και σταθερή ζωή για τους ανθρώπους που αγαπούν, όπως ο καθένας από εμάς. Σίγουρα, μπορεί ένας πολύ μικρός αριθμός από αυτούς να προσηλυτιστούν στην βία από την ικανότητα ομάδων, όπως ο ISIS να διεισδύουν. Αλλά τότε θα ήθελα να σας ρωτήσω, πως εξηγείται ότι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ευρώπη, διαπράττουν αυτές τις βίαιες πράξεις; Η απομόνωση τρέφει την απειλή του εξτρεμισμού. Όταν τους προσκαλέσουμε και τους επιτρέψουμε να παρέχουν για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους, και όχι μόνο για τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους, αλλά για την κοινωνία στο σύνολό της, νομίζω ότι όλοι θα είμαστε πολύ καλύτερα».

The post Ο Ζακ Εμπραχίμ στον Παύλο Τσίμα και στις ΙΣΤΟΡΙΕΣ του ΣΚΑΙ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα