Νέες ανάσες για άνεργους δημοσιογράφους

Κατάρτιση και ανάπτυξη δεξιοτήτων στις νέες τεχνολογίες με επιχορήγηση και συνεργασία ΕΣΗΕΑ και Υπουργείου Εργασίας

Η δράση θα υλοποιηθεί από την ΕΣΗΕΑ με τη συνεργασία της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Ενεργειών Συγχρηματοδοτούμενων από το ΕΚΤ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Οι

στόχοι που αναμένεται να επιτευχθούν μέσα από την υλοποίηση της παρούσας δράσης είναι:

- Η κατάρτιση και η πιστοποίηση ανέργων δημοσιογράφων με στόχο την Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Δημοσιογράφου με Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών, με σκοπό την αναβάθμιση των επαγγελματικών τους προσόντων και τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας.

- Η δημιουργία προϋποθέσεων στον πληθυσμό των ωφελουμένων ανέργων δημοσιογράφων να λειτουργήσουν στο νέο και διαμορφούμενο περιβάλλον δημοσιογραφίας που έχει αναπτυχθεί, όπου τα παραδοσιακά Μέσα αντικαθίστανται με νέα, των οποίων η λειτουργία διέπεται από τη συνεχή ενημέρωση και χρήση των νέων τεχνολογιών σε περιβάλλον του WorldLiveWeb.

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση και στο Μητρώο Ωφελουμένων έχουν οι άνεργοι, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων της ΕΣΗΕΑ, της Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ., της Ε.Σ.Η.Ε.Θ.ΣΤ.ΕΛ.Ε., της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. και της Ε.Σ.Π.Η.Τ., ανεξάρτητα αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

Το ποσόν της επιδότησης

Οι άνεργοι δημοσιογράφοι που θα εγγραφούν στο Μητρώο Ωφελουμένων θα λάβουν μια επιταγή κατάρτισης συνολικής οικονομικής αξίας δυο χιλιάδες εκατό (2.100) ευρώ, με την οποία θα πληρωθεί το πρόγραμμα, που θα παρακολουθήσουν.

Η διάρκεια κάθε προγράμματος κατάρτισης σε δεξιότητες ΤΠΕ είναι τριακόσιες (300) ώρες και μετά τη λήξη του οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων, που θα αποκτηθούν από τα προγράμματα διενεργούμενες από αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης και της συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης καθώς και των διαδικασιών, που ορίζονται στην παρούσα, η ΕΣΗΕΑ θα καταβάλει στους ανέργους, που θα καταρτιστούν εκπαιδευτικό, επίδομα 1.500 ευρώ (χίλια πεντακόσια) το οποίο επίσης χρηματοδοτείται από τη δράση.

Αιτήσεις συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής από 22 Μαΐου έως και 27 Ιουνίου 2014 στην ειδική ιστοσελίδα: (http://www.voucher.gov.gr).

ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Τα κριτήρια επιλογής των ανέργων, που θα εγγραφούν στο Μητρώο Ωφελουμένων είναι: 1. Η ηλικία του υποψηφίου. 2. Η διάρκεια ανεργίας του υποψηφίου.

Η διαδικασία για την επιλογή των Ωφελουμένων περιλαμβάνει τη Βαθμολόγηση των υποψηφίων, σύμφωνα με τα ανωτέρω κριτήρια.

Η βαθμολόγηση θα γίνεται αυτόματα από το Πληροφοριακό Σύστημα της ΕΣΗΕΑ. Σε περίπτωση ισοβαθμιών προηγούνται οι υποψήφιοι που έχουν συγκεντρώσει περισσότερα μόρια στο πρώτο κριτήριο και αν αυτά συμπίπτουν, στο δεύτερο κριτήριο. Αν και πάλι παρουσιάζεται ισοβαθμία προηγείται ο υποψήφιος, που έχει υποβάλει νωρίτερα την Αίτηση συμμετοχής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα