Ναυάγιο στο Eurogroup - Νέο τελεσίγραφο για παράταση του προγράμματος

«Το επόμενο βήμα πρέπει να το κάνουν οι ελληνικές αρχές. Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θα ζητήσει την επέκταση του προγράμματος – με την απαραίτητη ευελιξία αν χρειάζεται να αλλάξει κάτι στο περιεχόμενό του» διαμήνυσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το αποψινό «ναυάγιο» στις συνομιλίες του συμβουλίου με την ελληνική πλευρά. Εθεσε μάλιστα νέο αυστηρό χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, λέγοντας ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Αφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί έκτακτη

συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή.

Ανάλογη δήλωση έκανε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, λέγοντας ότι αυτή την ώρα «δεν υπάρχει άλλη λύση πέραν της επέκτασης του προγράμματος» και κάλεσε την ελληνική πλευρά να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία ώστε να της δοθεί χρόνος να εξετάσει τις απαραίτητες αλλαγές, στο πλαίσιο του σεβασμού της ψήφου του ελληνικού λαού και των κανόνων της ΕΕ.

«Η αξιολόγηση θα αρχίσει ξανά σύντομα, αν ζητήσει η κυβέρνηση μια επέκταση του υφιστάμενου προγράμματος. Τότε θα αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο της αξιολόγησης, θα δούμε αν έχουν εκπληρωθεί οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί και αν δεν έχουν εκπληρωθεί οι δεσμεύσεις, δεν θα υπάρξει εκταμίευση της δόσης. Εμείς θέλουμε να συνεχιστεί η συνεργασία με μια ανανεωμένη δέσμευση» δήλωσε από την πλευρά της η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Τήν ίδια δήλωση για εκταμίευση των δόσεων, μόνο εφόσον αξιολογηθεί η εφαρμογή των δεσμεύσεων της Ελλάδας, έκανε και ο κ.Ντάισελμπλουμ.
Πηγή ethnos.gr

The post Ναυάγιο στο Eurogroup - Νέο τελεσίγραφο για παράταση του προγράμματος appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα