Συμφωνία Σαμαρά με ΔΟΛ

Επικοινωνία του πρώην πρωθυπουργού με στέλεχος της Μιχαλακοπούλου ζητώντας στήριξη

Αν και η πολύχρονη εξαιρετική σχέση ανάμεσα στον Σταύρο Ψυχάρη και τον Αντώνη Σαμαρά δοκιμάστηκε λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, αφού ο πρόεδρος της ΝΔ θεώρησε ότι ο ΔΟΛ

δεν τον στήριζε όπως ο ίδιος θα ήθελε… έκοψε στη συνέχεια τους διαύλους επικοινωνίας με το συγκρότημα, αλλά τελικά η ήττα στις εκλογές, καθώς και οι εξελίξεις στο εσωκομματικό πεδίο της ΝΔ οδήγησαν σε αναθέρμανση των σχέσεων.

Παρακολουθώντας τη μετεκλογική αρθρογραφία των ΝΕΩΝ και του ΒΗΜΑΤΟΣ είναι εμφανής η πρόθεση του ΔΟΛ να ασκήσει προσεκτική, αλλά διακριτή αντιπολίτευση στη νέα κυβέρνηση και να παρέχει επίσης, προσεκτική, αλλά διακριτή στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες όμως με αποκορύφωμα το τελευταίο Σαββατοκύριακο η κατάσταση άλλαξε άρδην με «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ» να σφυροκοπούν με πολλούς τρόπους την κυβέρνηση προσπαθώντας να καλλιεργήσουν αρνητικό κλίμα απέναντι της. Από τα κεντρικά ρεπορτάζ για νέους φόρους και τα νέα μέτρα που θα επιβάλει η κυβέρνηση, στους αρθρογράφους και τα σκίτσα Χατζόπουλου, όλα κινούνταν στην ίδια λογική της φθοράς της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή τα ρεπορτάζ για τη ΝΔ κινούνται στη λογική που ξεκινά από το ότι ο Καραμανλής ετοιμάζεται να γίνει… ΓΑΠ και να κάνει νέο κόμμα και καταλήγει στο ότι το δείπνο της Μαριέττας Γιαννάκου που συμμετείχε σχεδόν το σύνολο των πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝΔ ήταν «Δείπνο ηλιθίων» κατά τα Σαββατιάτικα ΝΕΑ! Μάλιστα όλα αυτά συνέβησαν σε ένα Σαββατοκύριακο όπου το σύνολο των εφημερίδων, ακόμη και η συντηρητική «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ήταν περισσότερο θετική προς τη νέα κυβέρνηση!

Σήμερα Δευτέρα «ΤΑ ΝΕΑ» συνεχίζουν με πρωτοσέλιδο χτύπημα την επίθεση στους εσωκομματικούς αντιπάλους του Αντώνη Σαμαρά χαρακτηρίζοντάς τους «Δειπνοσοφιστές».

Πώς φθάσαμε όμως σε όλα αυτά; Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες προκύπτει η εξής είδηση: Ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με διευθυντικό στέλεχος του ΔΟΛ και συζήτησε μαζί του την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ζητώντας ταυτόχρονα στήριξη. Η συζήτηση όπως είναι φυσικό μεταφέρθηκε στη διοίκηση του οργανισμού η οποία αποφάσισε τελικά να προχωρήσει σε επιθετική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση με αιχμή του δόρατος «ΤΑ ΝΕΑ» και συμπαραστάτη «ΤΟ ΒΗΜΑ» από τη μια πλευρά και απόλυτη στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά ως προς το σκέλος της ΝΔ. «Στήριξη σε Σαμαρά μέχρι τέλους» είναι η φράση που χρησιμοποίησε πρόσωπο που είναι σε θέση να γνωρίζει λεπτομέρειες.

Ωστόσο το πόσο θα κρατήσει αυτή η συμφωνία, δεν εξαρτάται μόνο από τις επιθυμίες και τις προθέσεις των στελεχών του ΔΟΛ, αλλά και της ηγεσίας της ΝΔ… Αλλά και από τις πολιτικές εξελίξεις. Από το αν και τι είδους συμφωνία θα υπάρξει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τις εξελίξεις που θα προκαλέσει, πρωτίστως στο εσωτερικό της Ελλάδας και δευτερευόντως στο εσωτερικό της ΝΔ.

The post Συμφωνία Σαμαρά με ΔΟΛ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα