«Μεσοπέλαγα»

Τετάρτη 23 Ιουλίου από τη θεατρική ομάδα του ΚΥΑΔΑ

Την ανάληψη πρωτοβουλιών με σκοπό την κοινωνική επανένταξη των αστέγων αποδεικνύει για άλλη μια φορά έμπρακτα το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων συνεχίζοντας την υλοποίηση των πολιτιστικών του δράσεων. Μετά και την επιτυχημένη παρουσίαση του δεκαπεντάλεπτου δραματοποιημένης ποίησης από τη συλλογή «Σε βρίσκει η ποίηση» του Τίτου Πατρίκιου στο πλαίσιο του Bazaar βιβλίου που διοργανώθηκε τον περασμένο μήνα από το ΒΗΜΑ

FΜ στους κήπους του Μεγάρου Μουσικής αλλά και τις προηγούμενες επιτυχημένες θεατρικές αναγνώσεις, το καλλιτεχνικό εγχείρημα της ομάδας αστέγων επαναλαμβάνεται με τη στήριξη όλων.

Στο πλαίσιο αυτό, η θεατρική ομάδα του Κ.Υ.Α.Δ.Α. αποτελούμενη από τους Δημήτρη Γούγο, Λάμπρο Μουστάκη και Μιχάλη Σαμόλη υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του ηθοποιού και δασκάλου τους Παναγιώτη Δορλή, θα παρουσιάσει το έργο του Πολωνού συγγραφέα Σλάβομιρ Μρόζεκ, «Μεσοπέλαγα». Η θεατρική ανάγνωση θα γίνει την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014, στις 10.00 πμ στο χώρο του Ξενώνα του Κ.Υ.Α.Δ.Α. με θεατές τους ίδιους τους άστεγους φιλοξενούμενούς του, τους επιστήμονες που τους ενδυναμώνουν ψυχοκοινωνικά και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος. Στη θεατρική παράσταση θα συμμετάσχει ο γνωστός ηθοποιός και νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Δικαίωμα στην Πόλη», κ. Αντώνης Καφετζόπουλος ερμηνεύοντας έναν εκ των πρωταγωνιστικών ρόλων.

Η οργάνωση τέτοιων προγραμμάτων έχει στόχο να ενθαρρύνει τους άστεγους ανθρώπους να βγουν από την απομόνωση και να κινητοποιηθούν προς την κατεύθυνση της κοινωνικής συμμετοχής κι επανένταξης. Στο παρελθόν ανάλογες παρουσιάσεις έχουν γίνει στο Μέγαρο Μουσικής και στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων. Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων βρίσκεται κοντά στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας στέλνοντας το μήνυμα ότι η Αθήνα, ο Δήμος και οι κάτοικοί της διατηρούν με κοινωνική σκέψη κι ευαισθητοποίηση στον ανθρώπινο χαρακτήρα και τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά της ελληνικής πρωτεύουσας.

The post «Μεσοπέλαγα» appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα