Ντοκιμαντέρ στη ΝΕΡΙΤ: Η μεγάλη αλλαγή

40 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας

Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, η ΝΕΡΙΤ θα προβάλει την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Ιουλίου στις 20.00 από το Αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, δύο επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ, που καταγράφουν τα γεγονότα που οδήγησαν στην σκοτεινή περίοδο της δικτατορίας, την εθνική τραγωδία της Κύπρου και την επάνοδο στη δημοκρατική ομαλότητα.

Για τα γεγονότα της περιόδου

καταθέτουν τις μαρτυρίες και την άποψή τους ο Πέτρος Μολυβιάτης, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Λεωνίδας Κύρκος, ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, ο Γρηγόρης Φαράκος, ο Κωστής Στεφανόπουλος, ο Αχιλλέας Καραμανλής, ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Νίκος Παππάς, ο Στέφανος Στεφανόπουλος, ο Γεώργιος Μαύρος, ο Κώστας Χρυσοστάλης, ο Παναγιώτης Λαμπρίας και ο Αναστάσιος Πεπονής.

Συγκεκριμένα, μέσα από τα δύο επεισόδια της σειράς καταγράφονται τα γεγονότα που ακολούθησαν την επιβολή της δικτατορίας, την αποτυχημένη απόπειρα του Αλέξανδρου Παναγούλη και τον ηρωικό αγώνα των Ελλήνων να αντισταθούν και να απαλλαγούν από τον «γύψο» που επέβαλαν στη χώρα οι επίορκοι στρατιωτικοί που κατέλαβαν την εξουσία με τη βία των όπλων.

Την ίδια ώρα η κατάσταση στην Κύπρο επιδεινώνεται δραματικά, με την απειλή Τουρκικής επέμβασης να αυξάνει καθημερινά. Στο πλαίσιο αυτό, αναλύονται οι τραγικές παρεμβάσεις της ελληνικής Χούντας στην πολύπαθη Κύπρο με στόχο τον Μακάριο, έως την εκδήλωση του «Αττίλα «και το νέο δράμα του Ελληνισμού. Ιχνηλατείται η πορεία από την μεγαλειώδη εξέγερση της νεολαίας, μέχρι το Πολυτεχνείο, την κυριαρχία του Δημήτρη Ιωαννίδη και τελικά την ανατροπή της δικτατορίας, την πρόσκληση του Κ. Καραμανλή από το Παρίσι και την απαρχή της Μεταπολίτευσης.

The post Ντοκιμαντέρ στη ΝΕΡΙΤ: Η μεγάλη αλλαγή appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Αναζητήσεις
ευαγγελος αβερωφ ντοκιμαντερ, χρυσοσταλης κωνσταντινοςπεθανε
Τυχαία Θέματα