Κοινωφελή εργασία αντί κατ’ οίκον κράτησης ζητά επίσημα ο Μπερλουσκόνι

Επισήμως υποβλήθηκε στην Εισαγγελία του Μιλάνου το αίτημα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να εκτίσει την ποινή φυλάκισης ενός έτους στην οποία έχει καταδικαστεί μέσω της προσφοράς κοινωφελούς εργασίας και όχι παραμένοντας υπό κατ’ οίκον κράτηση.

Η Εισαγγελία θα πρέπει τώρα να μελετήσει το αίτημα και να αποφανθεί. Σύμφωνα με σχολιαστές η θετική απόφαση των δικαστικών θεωρείται σχεδόν δεδομένη.

Ως προς το είδος της κοινωφελούς εργασίας του Καβαλιέρε, ένα πρώτο σενάριο αφορά την προσφορά

εργασίας σε κέντρα απεξάρτησης και αποκατάστασης τοξικομανών. Ο Μπερλουσκόνι γνωρίζει τους υπεύθυνους σε θεραπευτικές κοινότητες καθολικών κληρικών, όπως του «πατέρα Πίκι» και του «πατέρα Πιερίνο».

Η εφημερίδα Corriere della Sera αναφέρεται στο ενδεχόμενο να μπορέσει να εργάζεται «κατ’ οίκον» ο Μπερλουσκόνι επεξεργαζόμενος με την βοήθεια συνεργατών του «ένα αναλυτικό οικονομικό πρόγραμμα για την βοήθεια των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων της ιταλικής κοινωνίας».

Ανάμεσα στις υποθέσεις που γίνονται είναι και η πιθανή προσφορά εργασίας σε εθελοντικές οργανώσεις που ασχολούνται με την παροχή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας σε εμπόλεμες περιοχές, όπως η Emergency του γιατρού Τζίνο Στράντα.

Αρκετές τέτοιες οργανώσεις έχουν εκφράσει την προθυμία τους να δώσουν εργασία στον πρώην πρωθυπουργό, «υπό τον όρο να μην αναμειχθεί στην διαχείριση των οικονομικών τους».
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα