«Κατάπαυση πυρός» στη ΝΔ - αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Αναβλήθηκε τελικά η προγραμματισμένη για την Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου, συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Οπως αναφέρει το γραφείου Τύπου του κόμματος η αναβολή της συνεδρίασης αποφασίστηκε εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων στο Eurogroup και νέα ημερομηνία συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα οριστεί στο επόμενο διάστημα.

Την αναβολή της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας είχαν ζητήσει από τον

πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά με επιστολή τους τη Δευτέρα οι Νικήτας Κακλαμάνης, Γιάννης Πλακιωτάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, επικαλούμενοι και αυτοί τις εξελίξεις στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οι δραματικές εξελίξεις στο Eurogroup αποτελούν καθώς φαίνεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για αποκλιμάκωση της εσωκομματικής κρίσης στη ΝΔ, η οποία μετά την συντριβή στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και ειδικά την τελευταία εβδομάδα έχει μπει σε μια επώδυνη διαδικασία εσωστρέφειας με την ηγεσία του κόμματος να αμφισβητείται.

Χαρακτηριστικό ήταν το δείπνο που παρέθεσε σε βουλευτές της ΝΔ η πρώην υπουργός και ευρωβουλευτής Μαριέττα Γιαννάκου την περασμένη Τετάρτη, αλλά και οι δημόσιες δηλώσεις στελεχών για τα λάθη της προεκλογικής εκστρατείας και για την ανάγκη στροφή του κόμματος προς τον χώρο της κεντροδεξιάς. Παράλληλα πολλοί επέκριναν τον Αντώνη Σαμαρά για την υιοθέτηση του ανακοινωθέντος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Στη σκιά αυτών των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων αλλά και των δημόσιων αμφισβητήσεων, ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς είχε τη Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία με τον προκάτοχό του στην αρχηγία της ΝΔ και πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ενώ αργότερα συναντήθηκε και με τον πρώην υπουργό Γεράσιμο Γιακουμάτο.

Στην επικοινωνία που είχε ο Αντ. Σαμαράς με τον Κώστα Καραμανλή, ο τελευταίος του πρότεινε και αυτός την αναβολή της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις. Ο Κ. Καραμανλής εμφανίζεται να αναλαμβάνει έναν ρόλο «αποσυμπιεστή». Ζήτησε να πέσουν οι τόνοι και αυτό το μήνυμα στέλνει σε πολλά στελέχη που εμμέσως πλην σαφώς στρέφονται σε αυτόν αναζητώντας μια πρωτοβουλία για την επόμενη μέρα του κόμματος που είδε τα ποσοστά του να πέφτουν στο 27,81% στις τελευταίες εκλογές – με αποτέλεσμα την εκλογή μόλις 76 βουλευτών.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας για να πέσουν οι τόνοι, ο Κ. Καραμανλής ζήτησε από την Μαριέττα Γιαννάκου, τη διοργανώτρια του δείπνου των «14» της περασμένης εβδομάδας να μην τον επισκεφθεί μαζί με αντιπροσωπεία στελεχών, όπως ήταν αρχικά η απόφαση τους.

«Μπορείς να έρθεις μόνη σου να συζητήσουμε» φέρεται να της είπε ο Κ. Καραμανλής στην Μαριέττα Γιαννάκου που ήθελε να τον επισκεφθεί μαζί με την Ολγα Κεφαλογιάννη, τον Νίκο Δένδια και τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη, αλλά συμφώνησαν αυτή η συνάντηση να γίνει την επόμενη εβδομάδα, μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

The post «Κατάπαυση πυρός» στη ΝΔ - αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα