Η... μητέρα των τηλεμαχών

Το πρώτο ντιμπέιτ Κλίντον – Τραμπ
Με τις δημοσκοπήσεις να κινούνται στο όριο του στατιστικού λάθους και την καμπάνια της Χίλαρι Κλίντον να έχει δεχτεί σοβαρό «πλήγμα» τον τελευταίο μήνα, το ντιμπέιτ μεταξύ των δύο μονομάχων για την αμερικανική προεδρία αναμένεται να καθηλώσει όχι μόνο τους Αμερικανούς αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη μπροστά από τους δέκτες του.

«Μπορεί να είναι το μεγαλύτερο πολιτικό σόου του κόσμου» αναφέρει το CNN, ενώ δημοσιεύματα

άλλων διεθνών ΜΜΕ κάνουν λόγο για την «μητέρα των μαχών».

Ένα θεωρείται σίγουρο… Μπροστά από τους δέκτες τους, τα smartphone τους ή το διαδίκτυο αναμένεται να βρεθούν 100 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες που καρδιοχτυπούν για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρας.

Το νούμερο αυτό θεωρείται από μόνο του απίστευτο, καθώς αντίστοιχη ακροαματικότητα καταγράφεται συνήθως στο Super Bowl, το πιο πολυαναμενόμενο αθλητικό event στις ΗΠΑ.

Τον τόνο στο ντιμπέιτ, όπως αναφέρουν διεθνείς αναλυτές, αναμένεται να δώσει ο εκκεντρικός Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει γίνει γνωστός για τις πολιτικές «κωλοτούμπες» του…

«Όλα εξαρτώνται από το ποιός Τραμπ θα εμφανιστεί στο ντιμπέιτ» γράφει η βρετανική εφημερίδα Financial Times, και συμπληρώνει: «Η κ. Κλίντον θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον άντρα που κέρδισε επάξια τον τίτλο του “νταή” για το bullying που έκανε στους Ρεπουμπλικάνους αντιπάλους του όπως τον “ψεύτη Τεντ Κρουζ” και τον “χωρίς ενέργεια Τζεμπ Μπους”; Η θα αποφύγει να την αποκαλέσει “ανέντιμη Χίλαρι” σε μια προσπάθεια να φανεί πιο προεδρικός και να γίνει αποδεκτός από ψηφοφόρους που φοβούνται ότι είναι πολύ εκρηκτικός;».

Το CNN μεταδίδει ότι το τελευταίο διάστημα, η Χίλαρι προετοιμάζεται πυρετωδώς για την τηλεοπτική «μάχη» με τον Τραμπ. Μάλιστα, σε αυτό την βοηθάει ένας πρώην συνεργάτης της , ο Φίλιπ Ρέινς –γνωστός για την «καυστική» του γλώσσα- που ανέλαβε να «παίζει» το ρόλο του Τραμπ.

Η προετοιμασία του Τραμπ, πάλι, δεν ήταν τόσο εντατική.

Παρακολούθησε, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο, ορισμένα βίντεο της Κλίντον. Όπως έγινε γνωστό, τα δύο «στρατόπεδα» δεν έχουν συμφωνήσει γραπτά στους… όρους του ντιμπέιτ, παρότι αυτή είναι η συνήθης πρακτική τόσο στις ΗΠΑ όσο και τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Ιστορική στιγμή

«Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο ενδιαφέρον και μάλλον δεν θα ξαναδούμε και ποτέ» δήλωσε ο Αάρον Καλ από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Ο 70χρονος Ντόναλντ Τραμπ έχει καταρρίψει κάθε πολιτικό κανόνα και έχει ανατρέψει όλα όσα θεωρούνται «φυσιολογικά» στη χώρα.

Και παρότι ορισμένοι πιθανώς να σατιρίσουν τη θέση αυτή, το πρώτο ντιμπέιτ των υποψηφίων θα είναι όντως ιστορικό. Και αυτό όχι λόγο περιεχομένου –κανένας δεν μπορεί να το προβλέψει αυτό- αλλά επειδή θα είναι μια «μάχη» μεταξύ ενός «εκρηκτικού» δισεκατομμυριούχου και παρουσιαστή ριάλιτι και μιας γυναίκας.

Οι πολίτες των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το CNN, θα θέλουν να θυμούνται πού βρίσκονταν την ώρα που εκτυλισσόταν αυτή η τηλεμαχία.

«Σεβασμός» και οι στόχοι

«Εάν μου συμπεριφερθεί με σεβασμό, το ίδιο θα κάνω και εγώ» δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στο Fox News ο Ντόναλντ Τραμπ, και συμπλήρωσε: «Εξαρτάται… Μου την κάνουν αυτή την ερώτηση. “A, θα πας εκεί και θα κάνεις αυτό ή εκείνο”. Αλήθεια δεν το ξέρω αυτό. Θα πρέπει να το ανακαλύψω όταν βρεθώ εκεί».

Παρότι η «στρατηγική» των δύο υποψήφιων είναι δύσκολο να προβλεφθεί, οι στόχοι τους είναι σαφείς. Ο Τραμπ πρέπει να αποδείξει στους Αμερικανούς ότι έχει τις γνώσεις, την ενσυναίσθηση και το… ταμπεραμέντο για να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι γνώσεις και η εμπειρία της Κλίντον είναι αδιαμφισβήτητες. Δεν ισχύει το ίδιο, όμως, για την ειλικρίνειά της και τον χαρακτήρα της. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών πρέπει να αποδείξει στους πολίτες της χώρας ότι μπορεί να ταυτιστεί μαζί τους, κάτι το οποίο δεν έχει καταφέρει παρά μια φορά κατά τη διάρκεια της πολιτικής της σταδιοδρομίας.

Οι Αμερικανοί είδαν το ανθρώπινο πρόσωπο της Κλίντον μόνο μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους αλλά έκτοτε δεν φαίνεται να αισθάνονται ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών αντιλαμβάνεται τις αγωνίες τους. Αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το δυσκολότερο έργο της Κλίντον είναι να προσελκύσει τη νέα γενιά των ψηφοφόρων, κάτι απαραίτητο για να γίνει η νέα ένοικος του Λευκού Οίκου.

Και ο Τραμπ δεν θα της κάνει το χατίρι… Αναμένεται να αναφερθεί στο σκάνδαλο με τα email, τις κατηγορίες εναντίον του Ιδρύματος Κλίντον ακόμη και το «Monica gate» -την ταραχώδη περίοδο που αποκαλύφθηκε η εξωσυζυγική σχέση του τότε αμερικανού προέδρου και συζύγου της Μπιλ Κλίντον.
Πηγή ethnos.gr

The post Η... μητέρα των τηλεμαχών appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα