Έρχεται το σίκουελ της «Λάμψης» από τον Στίβεν Κινγκ

Σκηνή από την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου, το 1980, που σκηνοθέτησε ο Στάλνει Κιούμπρικ με αξεπέραστο πρωταγωνιστή τον Τζακ Νίκολσον

36 χρόνια μετά την έκδοση της «Λάμψης» ο Στίβεν Κινγκ ανακοίνωσε την ημερομηνία έκδοσης της συνέχειας της τρομακτικής ιστορίας. Το πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα θα έχει τίτλο «Doctor Sleep» και θα κυκλοφορήσει στις 24 Σεπτεμβρίου του 2013.

«Η Λάμψη», το τρίτο μυθιστόρημα του Κινγκ, εξιστορεί την περιπέτεια της οικογένειας Τόρανς που

μετακομίζει στο απομονωμένο ξενοδοχείο Όβερλουκ στα βουνά του Κολοράντο όπου ο πατέρας Τζακ έχει προσληφθεί ως επιστάτης-φύλακας για ένα μακρύ χειμώνα. Ο Τζακ κυριεύεται από πνεύματα στο ξενοδοχείο και επιτίθεται στην οικογένεια του. Ταυτόχρονα, τα πνεύματα του ξενοδοχείου ενδυναμώνονται και από τις μεταφυσικές ικανότητες του μικρού γιου.

Το καινούργιο μυθιστόρημα του Κινγκ, σύμφωνα με τη σύνοψη που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκδοτικός οίκος Hodder & Stoughton, θα ξαναπιάσει την ιστορία του μεσήλικα πλέον Νταν Τόρανς, ενός ανθρώπου που παρασύρεται για δεκαετίες, προσπαθώντας απεγνωσμένα να αποβάλλει από πάνω του την κληρονομιά απελπισίας, βίας και αλκοολισμού του πατέρα του.

Ο Νταν έχει εγκατασταθεί στο Νιου Χάμσαϊρ όπου χρησιμοποιεί τις μεταφυσικές του ικανότητες για να προσφέρει ανακούφιση σε ανθρώπους που ετοιμάζονται να πεθάνουν. Γνωστός στην πόλη ως «Doctor Sleep», έρχεται σε επαφή με ένα 12χρονο κορίτσι, την Άμπρα Στόουν, της οποίας οι αντίστοιχες ικανότητες είναι οι πιο δυνατές που έχει δει. Μαζί πρέπει να πολεμήσουν κάποια περίπου αθάνατα όντα που ζουν στο περιθώριο της «αύρας» που παράγουν παιδιά με ικανότητες «λάμψης» όταν βασανίζονται μέχρι θανάτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα