Ενώπιον του δικαστηρίου εμφανίστηκαν οι κατηγορούμενοι στο βρετανικό σκάνδαλο υποκλοπών

Eπτά κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών στη Βρετανία, ανάμεσά τους και ο πρώην σύμβουλος του Ντέιβιντ Κάμερον, Άντι Κούλσον, παρουσιάστηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου για την απαγγελία του κατηγορητηρίου στην υπόθεση που «κλυδώνισε» την αυτοκρατορία του Ρούπερτ Μέρντοκ -μόνο η ανάγνωση των κατηγοριών κράτησε είκοσι λεπτά.

Ο Άντι Κούλσον, που παραιτήθηκε από τη διεύθυνση της News of the World το 2007 πηγαίνοντας στο γραφείο του Καμέρον, μαζί με άλλα

πέντε στελέχη της εφημερίδας και έναν ιδιωτικό ερευνητή δήλωσαν μόνο το όνομά τους στην ακρόαση της Πέμπτης.

Όλοι τους κατηγορούνται με υποκλοπή τηλεφωνικών επικοινωνιών μεταξύ 2000 και 2006 και άλλες ειδικότερες κατηγορίες για τον κάθε ένα. Οι επτά κατηγορούμενοι θα επιστρέψουν στο δικαστήριο στις 26 Σεπτεμβρίου, έχοντας αφεθεί μέχρι τότε ελεύθεροι με εγγύηση και τον όρο να μην έλθουν σε επικοινωνία μεταξύ τους ή με την Ρεμπέκα Μπρουκς, το δεύτερο κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση μαζί με τον Κούλσον.

Η ίδια η Μπρουκς θα εμφανιστεί στο ίδιο δικαστήριο στις 3 Σεπτεμβρίου.

Η οργή για τις αποκαλύψεις είχε οδηγήσει τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον στη σύσταση της επιτροπής Λίβεσον για τη διερεύνηση του σκανδάλου και τις σχέσεις των μέσων ενημέρωσης με την πολιτική στη Βρετανία.

Ο Άντι Κούλσον ειναι πρώην συντάκτης της News of the World που αργότερα ανέλαβε επικεφαλής επικοινωνίας της Ντάουνινγκ Στριτ υπό τον Ντέιβιντ Κάμερον. Μαζί με την Ρεμπέκα Μπρουκς, που είχε κατείχε επίσης υψηλή θέση στον μητρικό όμιλο News International, καλούνται να λογοδοτήσουν για την υποκλοπή των τηλεφωνικών μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο της Μίλι Ντόουλερ -αγνοούμενης δεκατριάχρονης- καθώς και για άλλες περιπτώσεις υποκλοπών.

Η εισαγγελία θεωρείται ότι θύματα έχουν πέσει περισσότεροι από 600 άνθρωποι, περιλαμβανομένων υπουργών, πολιτικών, αστέρων του Χόλιγουντ και του βρετανικού κινηματογράφου.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα