Ενδεχόμενο αλλαγής από την κυβέρνηση της εκλογής των μελών του ΕΣΡ

Αποφασισμένη φέρεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στο νόμο – «γέφυρα» σε περίπτωση που η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής την Πέμπτη για τη σύσταση του ΕΣΡ δεν καταφέρει να συμπληρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5.

Η κυβέρνηση με το συγκεκριμένο νόμο θα επιχειρήσει να καλύψει το κενό που έχει προκαλέσει η απόφαση του ΣτΕ… Χορηγώντας στην

ουσία κάποιες προσωρινές βεβαιώσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς που αυτή τη στιγμή λειτουργούν παράνομα.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει ακόμη μέσω ποιας διαδικασίας θα δοθούν οι εν λόγω βεβαιώσεις στα κανάλια… Αφού η απόφαση του Ακυρωτικού Δικαστηρίου αναγνωρίζει ως αρμόδιο μόνο το ΕΣΡ. Κατά συνέπεια, μπορεί τα κριτήρια με τα οποία θα χορηγηθούν οι βεβαιώσεις στους σταθμούς να περιγράφονται στο νόμο Παππά… Αν όμως δεν συσταθεί η Ανεξάρτητη ραδιοτηλεοπτική Αρχή για να τις χορηγήσει… υπάρχει ξανά σοβαρός κίνδυνος να εκπέσουν κι αυτές… σε περίπτωση που τα κανάλια προσφύγουν στο ΣτΕ.

Για αυτό δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγή του κανονισμού, προκειμένου να διευκολύνει τη σύσταση του ΕΣΡ… και να χορηγήσει εκείνο τις βεβαιώσεις, χωρίς τον κίνδυνο να κριθούν εκ νέου αντισυνταγματικές.

The post Ενδεχόμενο αλλαγής από την κυβέρνηση της εκλογής των μελών του ΕΣΡ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα