Δικαστήριο φύλακας άγγελος συμβασιούχων

Σε εφιάλτη έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια η προσπάθεια των δημοσιογράφων να συνεργαστούν με την ΕΡΤ, με τη μέθοδο της σύμβασης ορισμένου χρόνου, αφού η εκάστοτε κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να σπάσει τα νεύρα τους.. Οι περικοπές μάλιστα των τελευταίων δυο ετών έχουν κάνει δραματική την κατάσταση, με αποτέλεσμα ένα περιστατικό που έγινε γνωστό, να καταδεικνύει τη δύναμη της ελληνικής δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα το Πρωτοδικείο της Αθήνας έχει μεταβληθεί

σε φύλακα άγγελο τριών συμβασιούχων, εξαναγκάζοντας τη διοίκηση της ΕΡΤ να τους προσλάβει, παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή δεν τους είχε αξιολογήσει.

Συγκεκριμένα στα τέλη του 2010 τρείς δημοσιογράφοι που εργάζονταν ως συμβασιούχοι από το 2006, όταν διαπίστωσαν πως δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς που ανακοίνωσε η Επιτροπή Αξιολόγησης (βλ. Μπίτσης, Κογιάννης και προϊστάμενοι τμημάτων) για να υπογράψουν σύμβαση ενός έτους, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν.

Μάλιστα ο ένας εξ αυτών έκανε ασφαλιστικά μέτρα και με προσωρινή διαταγή ανάγκασε την ΕΡΤ να τον προσλάβει, μέχρι την ημέρα που θα εκδικαστεί η κύρια αγωγή. Η καθυστέρηση εκδίκασης των υποθέσεων απέβη βάλσαμο για τον συμβασιούχο με αποτέλεσμα να εργάζεται κανονικά και με το νόμο… Χαρακτηριστικό είναι πως αν είχε επιλεγεί θα δούλευε για δυο χρόνια και πλέον δεν θα είχε δικαίωμα επαναπρόσληψης.

Keywords
Τυχαία Θέματα