Το απόγευμα η συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με την τρόικα, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 10 το πρωί.

Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών, μετά την επιστροφή τους στη χώρα μας για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων σε εκκρεμή ζητήματα, μεταξύ

των οποίων ο φόρος επί των ακινήτων και η κινητικότητα στο Δημόσιο.

Μετά την χθεσινή σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις με ενιαία στάση και συμφωνία σε όλα τα ζητήματα.

Η συμφωνία αφορά ουσιαστικά ένα μίνι λίφτινγκ στο χαράτσι, το οποίο θα εξακολουθήσει να ισχύει για το ’13, αλλά με ελαφρύνσεις για τους οικονομικά ασθενέστερους (ανέργους, πολυτέκνους, κατοίκους υποβαθμισμένων περιοχών).

Η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει το κενό των 200 – 250 εκατομμυρίων ευρώ, που θα προκύψει από αυτές τις ελαφρύνσεις, θα διευρύνει τη βάση της φορολογίας εντάσσοντας τους δήμους (κατάργηση ειδικών κατηγοριών ΕΕΤΗΔΕ), ενώ παράλληλα θα αύξησει τον φόρο για τους ιδιοκτήτες ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που βρίσκονται εκτός συστημάτων αντικειμενικών αξιών.

Επίσης προκειμένου να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος που έχει τεθεί, θα επιβληθεί -όχι στο άμεσο μέλλον, καθώς δεν υπάρχει ακόμη έτοιμη μια τέτοια τεχνική διαδικασία- φόρος στα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια. Ολοι αυτοί οι φόροι θα ενοποιηθούν την επόμενη χρονιά, όποτε και θα ισχύσει το πολυσυζητημένο ενιαίο τέλος ακινήτων.

«Έχει γίνει καλή προετοιμασία για την επιστροφή της τρόικας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, μιλώντας το πρωί στην «Κοινωνία Ώρα Mega», τονίζοντας ότι θα τηρηθεί ενιαία στάση στις συνομιλίες.

«Πιστεύουμε ότι θα είμαστε πειστικοί σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα. Είναι σημαντικό ότι προσέρχονται με ενιαία πρόταση οι κυβερνητικοί εταίροι. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η τρόικα θα δεχτεί τις θέσεις της κυβέρνησης», πρόσθεσε.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα