Ο Γιάννης Πρετεντέρης δείχνει τον δρόμο της αντίστασης απέναντι στην ανικανότητα της αυτοδιοίκησης!

Αποκαλύπτει η Τρολυμπία
Όλη η Ελλάδα μοιάζει παραδομένη στις στρεβλώσεις αυτοδιοικητικών αρχόντων που αφήνουν τις πόλεις τους να καταρρέουν χωρίς καμμία μέριμνα για τους δημότες. Ακόμα και σε παραδοσιακά “πλούσιους” δήμους, όπως αυτός του Ψυχικού, η εγκατάλειψη είναι κάτι παραπάνω από εμφανής....

Ξεραμένα παρτέρια, κλεισμένοι δρόμοι, φεουδαρχική αντιμετώπιση καταστηματαρχών την ώρα που η αγορά καταρρέει. Όλοι δείχνουν να έχουν παραδοθεί. Όλοι; Και όμως…
Υπάρχει κάποιος που αντιστέκεται στην απαξίωση, στην διαφθορά,
στην ανικανότητα. Ο γνωστός, ηρωϊκός λειτουργός της δημοσιογραφίας, Γιάννης Πρετεντέρης!
Εκεί λοιπόν που οι πάλαι ποτέ ακμάζουσες γειτονιές της Φιλοθέης και του Ψυχικου καταρρέουν υπό την διοίκηση Ξυριδάκη, το μετερίζι του Μεγάλου δημοσιογράφου θυμίζει παράδεισο. Δρόμος ήπιας κυκλοφορίας το περιβάλλει. Ονειρεμένα παρτέρια υψώθηκαν γεμάτα με παραδείσια άνθη που θυμίζουν κήπο πεντάστερου ξενοδοχείου στο μακρινό Μπαλί. Θαρρείς ότι σε λίγο θα ξεπροβάλλουν πράσινοι, εξωτικοί παπαγάλοι (κανονικοί) που θα σιγοτραγουδούν “Σαν της ειρήνης περιστέρι, ο δήμαρχος μας στην αυλή του Πρετεντέρη”.
Αυτή η προοδευτική αντίσταση όμως ήταν λογικό να βρεθεί στο στόχαστρο των δυνάμεων της συντήρησης που εγκαλούν τον δήμαρχο Ξυριδάκη για ανεπάρκεια και απαξίωση του δήμου. Έχουν το θράσος μάλιστα να απειλούν με παράσταση στον εισαγγελέα για μία σειρά ενεργειών της δημοτικής αρχής. 150 δημότες μαζεύουν υπογραφές επειδή έκλεισε ο δρόμος του δημοτικού καταστήματος και έγνε μπάχαλο η περιοχή, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα και ζητώντας αποζημιώσεις από τους υπαιτίους.
Ντροπή τους. Μία βόλτα στην αντιστεκόμενη Πρετεντερία θα τους διδάξει πως κερδίζονται οι μάχες. Η προκοπή και η πρόοδος.
Keywords
Τυχαία Θέματα