Δεν συνδέεται με την επίθεση στην Ντόρτμουντ ο άνδρας που συνελήφθη

Νέα γκάφα της γερμανικής αστυνομίας

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως ο ύποπτος που κρατείται προσωρινά συμμετείχε στην επίθεση κατά του πούλμαν της Ντόρτμουντ την Τρίτη, δήλωσαν σήμερα το πρωί ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Η αστυνομία είχε υπο προσωρινή κράτηση έναν εν δυνάμει ύποπτο μετά τις τρεις εκρήξεις κοντά στο λεωφορείο της ομάδας της Ντόρτμουντ που κατευθυνόταν για έναν αγώνα, τραυματίζοντας έναν παίκτη και έναν αστυνομικό.

Οι αξιωματικοί ερεύνησαν το διαμέρισμά του, όπως επίσης και εκείνο ενός άλλου πιθανού υπόπτου, που δεν έχει

ωστόσο, συλληφθεί.
Σήμερα όμως το πρωί, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς λένε πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως ο άνδρας αυτός συμμετείχε στην επίθεση.

Ωστόσο, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για έναν 26χρονο Ιρακινό λόγω υποψιών πως είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους και οδήγησε μια τρομοκρατική μονάδα στο Ιράκ.

Σύμφωνα με το Spiegel, ταξίδεψε στη Γερμανία μέσω της Τουρκίας το 2016.
Πάντως, να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που η γερμανική αστυνομία βιάζεται να συλλάβει κάποιον στον απόηχο μιας επίθεσης.

Μετά την επίθεση με φορτηγό τον Δεκέμβριο του 2016 σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, στην οποία σκοτώθηκαν 12 άτομα, η αστυνομία προχώρησε επίσης, σε μια γρήγορη σύλληψη.

Ένας Πακιστανός είχε συλληφθεί λίγες ώρες μετά την επίθεση, αλλά οι αρχές τον άφησαν ελεύθερο την επόμενη ημέρα καθώς δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να τον συνδέει με το έγκλημα.

Τελικά, ο δράστης σκοτώθηκε λίγες ημέρες αργότερα, όταν κατέφυγε στην Ιταλία μέσω της Γαλλίας.
Πηγή ethnos.gr

The post Δεν συνδέεται με την επίθεση στην Ντόρτμουντ ο άνδρας που συνελήφθη appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα