Αλ. Τσίπρας: Αδιάβλητη διαδικασία ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τον αριθμό των αδειών, Καλογρίτσα και MEGA

«Δεν φιμώνουμε κανέναν. Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είναι η πιο αδιάβλητη διαδικασία» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ… Και τη συνέκρινε με τις πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια

εκπαίδευση, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει το συγκεκριμένο μοντέλο να επεκταθεί και σε άλλους διαγωνισμούς του δημοσίου.

Ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να απαντήσει και στον Πάνο Καμμένο που ζήτησε να εξαιρεθεί ο υποψήφιος για το διαγωνισμό εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας, λέγοντας στον Αλέξη Παπαχελά όταν ρωτήθηκε σχετικά, «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανέναν, ακόμα κι αν είναι προμηθευτής του δημοσίου. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τη διαπλοκή είναι να κατοχυρώσουμε τη βιωσιμότητα του σχήματος».

Επίσης στο κομμάτι των ερωτήσεων για τα ΜΜΕ ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε όπως ήταν φυσικό και στον αριθμό των αδειών, αλλά και στο πώς προέκυψε… Επικαλούμενος μάλιστα το παράδειγμα βιωσιμότητας του MEGA λέγοντας χαρακτηριστικά, «Η διαφημιστική πίτα είναι περίπου 200 εκατ. ετησίως. Το λειτουργικό κόστος ενός βιώσιμου καναλιού είναι περίπου 50 εκατ. Έτσι προκύπτουν οι 4 άδειες. Το MEGA με μετόχους 3 από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες, δεν είναι βιώσιμο».

Τέλος καταλήγοντας στο θέμα των αδειών δήλωσε ότι «Δεν κρίνω αν ο Καλογρίτσας, ο Μαρινάκης, ο Αλαφούζος έχουν υγιείς επιχειρήσεις. Θεσμική επιλογή είναι να πάρει άδεια αυτός που θα πληρώσει τα περισσότερα και θα είναι εντάξει τα χαρτιά του».

The post Αλ. Τσίπρας: Αδιάβλητη διαδικασία ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα