Άγκυρα: Τουλάχιστον 24 νεκροί μετά από έκρηξη

Μια ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την Άγκυρα, με αποτέλεσμα σκοτωθούν τουλάχιστον 24 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 62. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ορισμένοι τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση και εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η έκρηξη

είχε στόχο στρατιωτικά οχήματα.

Ο κυβερνήτης της Άγκυρας Μεχμέτ Κιλιτσάρ έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση» και ανέφερε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα μέσα σε όχημα. Η έκρηξη σημειώθηκε μόλις 300 μέτρα από το Κοινοβούλιο της Τουρκίας, μια «ανάσα» από τα κτίρια Γενικά Επιτελεία του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού.

«Εξετάζουμε τις λεπτομέρειες τις έκρηξης» δήλωσε λίγο μετά την έκρηξη ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομάρ Τσελίκ, έγραψε στο Τwitter: «Ο τρόμος επιτέθηκε στην Άγκυρα. Καταριόμαστε αυτή την επίθεση».

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, η επίθεση πραγματοποιήθηκε την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση ασφαλείας σε υψηλό επίπεδο, υπό τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακύρωσε το ταξίδι του στις Βρυξέλλες ο Νταβούτογλου

Ακύρωσε το ταξίδι του στις Βρυξέλλες ο Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά την επίθεση στην «καρδιά» της Άγκυρας.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε προγραμματίσει σειρά συναντήσεων για το προσφυγικό από την Πέμπτη. Ο κ. Νταβούτογλου θα συμμετείχε σε τριμερή συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Αλέξη Τσίπρα.
Πηγή ethnos.gr

The post Άγκυρα: Τουλάχιστον 24 νεκροί μετά από έκρηξη appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα