Δικογραφία εις βάρος του Πάνου Σκουρλέτη στη Βουλή

21:51 17/2/2016 - Πηγή: iPop

Μέσω του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου διαβιβάστηκε στη βουλή δικογραφία εις βάρος του υπουργού Περιβάλλοντος, Πάνου Σκουρλέτη σχετικά με την υπόθεση της άδειας πρόσβασης στο Αρχείο Επιθεώρησης Κτηρίων και Μητρώων Ενεργειακών Επιθεωρητών.

Μετά την μηνυτήρια αναφορά αλλά και τις καταγγελίες σε βάρος του προέδρου του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας Βασίλη Τσολακίδη, σχηματίστηκε η δικογραφία εις βάρος του υπουργού Περιβάλλοντος.

Να

θυμίσουμε πως ο Βασίλης Τσολακίδης, φέρεται πως έπειτα από προφορική εντολή του Πάνου Σκουρλέτη, επέτρεψε παράνομα την πρόσβαση για 10 ημέρες στο πληροφοριακό σύστημα του Αρχείου Επιθεώρησης Κτηρίων και Μητρώων Ενεργειακών Επιθεωρητών, σε επιθεωρητές που δεν είχαν υποβάλει πιστοποιητικό επιτυχούς συμμετοχής στις εξετάσεις έως τις 30 Ιουνίου 2015 και είχαν διαγραφεί από το εν λόγω μητρώο.

Αρχικά, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αποφάσισε πως η πρόσβαση δόθηκε για λόγους δημοσίου συμφέροντος και ειδικότερα για την αποφυγή μπλοκαρίσματος του συστήματος έκδοσης των Ενεργειακών Πιστοποιητικών (ΠΕΑ) και κατέληξε στο ότι δεν στοιχειοθετείται κάποια αξιόποινη πράξη, τέθοντας την υπόθεση στο αρχείο.

Με την σειρά της, όμως, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών διαβίβασε τη δικογραφία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ώστε να προωθηθεί στη Βουλή και να διερευνηθεί εάν προκύπτουν ή όχι ευθύνες παράβασης καθήκοντος.

Photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Δικογραφία εις βάρος του Πάνου Σκουρλέτη στη Βουλή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα