O συγκυβερνήτης, όχι ο πιλότος, είπε το «καληνύχτα» από το άφαντο Boeing

H αεροπορική εταιρεία του Boeing που εξαφανίστηκε από τη Μαλαισία ανέφερε πως οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο συγκυβερνήτης, αντί του πιλότου, ήταν εκείνος που είπε το «εντάξει, καληνύχτα» πριν χαθεί η επικοινωνία με το αεροπλάνο.

Ωστόσο, η εταιρεία αμφισβητεί πως έχει διαπιστωθεί το πότε απενεργοποιήθηκε το σύστημα επικοινωνίας του αεροσκάφους -πριν ή μετά τα τελευταία

λόγια από το πιλοτήριο, στοιχείο που θα έκανε πιθανότερο το ενδεχόμενο δολιοφθοράς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Malaysia Airlines Αχμάντ Τζυχάρι Γιαχία ανέφερε το απόγευμα της Δευτέρας πως οι «αρχικές έρευνες δείχνουν πως ήταν ο συγκυβερνήτης που μίλησε την τελευταία φορά που υπάρχει καταγραφή» από το πιλοτήριο.

Όμως, ο Γιαχία απέρριψε ότι είναι γνωστό το πότε τέθηκε εκτός λειτουργίας ένα από τα δύο συστήματα επικοινωνίας του αεροπλάνου, δηλαδή πριν ή μετά το «καληνύχτα» από το πιλοτήριο.

Η τελευταία εκπομπή του συστήματος επικοινωνίας ACARS του αεροσκάφους, που δίνει το στίγμα του, ήταν στις 01:07.

«Δεν ξέρουμε πότε απενεργοποιήθηκε το ACARS μετά από τότε» είπε ο Γιαχία. «Κανονικά έπρεπε να εκπέμψει ξανά μετά από 30 λεπτά» προσέθεσε.

Οι εικασίες πως το αεροπλάνο έπεσε θύμα αεροπειρατείας ή δολιοφθοράς είχαν ενισχυθεί μετά τη αναφορά αξιωματούχων πως το «καληνύχτα» ειπώθηκε αφού είχαν κλείσει τα συστήματα επικοινωνίας.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα