Ζωντανή για την πρόκριση

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ
Επικράτησε με 81-64 της Πέγια, καλύπτοντας τη διαφορά των 6 πόντων

Η ΑΕΚ πέτυχε μία μεγάλη εντός έδρας νίκη για την 5η αγωνιστική του FIBA Europe Cup, επικρατώντας με 81-64 της Πέγια από το Κόσοβο. Η κυπριακή ομάδα χρειαζόταν διαφορά έξι ή περισσότερων πόντων, ώστε σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Πέγια να έχει το πλεονέκτημα για να καταλάβει την 3η θέση στον όμιλο. Θυμίζουμε πως οι

τέσσερεις καλύτερες τρίτες του FIBA Europe Cup θα προκριθούν στην επόμενη φάση του θεσμού.

Πλέον η ΑΕΚ βλέπει το επόμενο παιχνίδι της που θα γίνει στη Λάρνακα την ερχόμενη βδομάδα απέναντι στη ρουμάνικη Κλουζ, αφού με μία νίκη θα κλειδώσει την 3η θέση και θα έχει αυξημένες πιθανότητες πρόκρισης στον επόμενο γύρο. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Γκούντγουιν με 25 πόντους (6 ριμπάουντ, 1 ασίστ) και Τομάς με 21 πόντους (5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ). Χωρίς τους τραυματίες Μπρέζετς και Νόουλς αγωνίστηκε η ομάδα της Λάρνακας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-17, 36-32, 49-47, 81-64.

Πετρολίνα ΑΕΛ (Λίνος Γαβριήλ): Τομάς 21 (5), Παλάλας 4, Γκουντγουίν 25, Μπιγκς 4, Σιζόπουλος 7 (1), Πέτροβιτς 3 (1), Τρισόκκας 3, Χάρρις 13 (1), Παντελή 1.

Πέγια (Αλεξάνταρ Τοντόροβ): Μέκαγ 5 (1), Αχμέτμπασίτς 6 (1), Βεσέλι 10 (3), Γκράπσι, Ιβίσιν 2, Χάιντάρι, Νουχάνοβιτς 11, Μπέργουελ 3 (1), Ρίντ 17 (3), Ντάλμαν 10.

Με νίκη αγκαλιάζει την πρόκριση
Ο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται σήμερα στο «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία» τη Σαουιλάι, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του FIBA Europe Cup, με έναν και μοναδικό στόχο, τη νίκη που θα τον φέρει στην επόμενη φάση του θεσμού. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 19:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη Cytavision.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» μετράνε δύο νίκες μέχρι στιγμής στον όμιλο. Η πρώτη νίκη μάλιστα ήρθε εκτός έδρας κόντρα στους Λιθουανούς - ο ΑΠΟΕΛ είχε επικρατήσει με 84-75. Παράλληλα, μετά τη νίκη κόντρα στην Παρντουπίτσε την προηγούμενη βδομάδα, όπου καλύφθηκε η διαφορά των πόντων από την τσεχική ομάδα, ο ΑΠΟΕΛ θα έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Αυτήν τη στιγμή, στην 1η θέση του ομίλου είναι η Τσμόκι Μινσκ με 8 βαθμούς (4 νίκες), στη 2η ο ΑΠΟΕΛ με 6 βαθμούς (2 νίκες), στην 3η η Pardubice επίσης με 6 βαθμούς (2 νίκες) και στην 4η η Σαουιλάι με τέσσερεις βαθμούς και καμία νίκη. Συνεπώς ο ΑΠΟΕΛ με νίκη απέναντι στη Σαουιλάι την Πέμπτη στη Λευκωσία θα κλειδώσει την πρόκρισή του στον επόμενο γύρο του FIBA Europe Cup.

Keywords
Τυχαία Θέματα