Ο Χαλίλ Σατραζάμ στην ομάδα του Ακιντζί στο Μον Πελεράν

ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ ΠΡΟ 20ΕΤΙΑΣ
ΣΟΒΑΡΑ ερωτήματα προκαλεί η παρουσία ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού, προ εικοσαετίας, στις διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα στο Μον Πελεράν. Ειδικότερα, στο ελβετικό θέρετρο ανάμεσα στους συνοδούς του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ήταν και

ο συνταγματάρχης εν αποστρατεία Χαλίλ Σατραζάμ, ο οποίος διετέλεσε και ανώτατος αξιωματικός της Διοίκησης Δυνάμεων Ασφαλείας του ψευδοκράτους, όπως μετονομάστηκε η ΤΜΤ.

Ήταν επίσης Διευθυντής του 3ου Επιτελικού Γραφείου της ΔΔΑ, αρμόδιου για τις επιχειρήσεις. Στις 27 Φεβρουαρίου 2009, η εφημερίδα «Χαβαντίς» είχε δημοσιεύσει ότι ο κατηγορούμενος από το 1996 ως δολοφόνος του Σολάκη Σολωμού στη Δερύνεια, πρώην ψευδοϋπουργός Κενάν Ακίν, είχε αποκαλύψει ότι τη διαταγή να πυροβοληθεί ο Σολωμού την είχε δώσει εκεί ο Χαλίλ Σατραζάμ. Αυτό φαίνεται και μέσα από επίσημη αποσελίδωση της «Χαβαντίς» από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ποιος είναι
Ο Χαλίλ Σατραζάμ γεννήθηκε το 1952 στο Διόριος, υπηρέτησε στην εφηβεία του στην ΤΜΤ μέχρι το 1970, όταν κι εισήλθε στη Σχολή Αξιωματικών του Τουρκικού Στρατού. Τετραετής στη Σχολή βρισκόταν τον Ιούλιο του 1974 στο χωριό του. Κατά τις επιχειρήσεις του Αττίλα 1 κατέφυγε σε γειτονικό τ/κ χωριό, το Καμπυγί, περίκλειστο-οχυρωμένο από την ΤΜΤ. Απ' εκεί διέφυγε ως «άρρωστος» με όχημα Βρετανών ΟΗΕδων και πήγε στο Μπογάζι Αγύρτας.

Στον Αττίλα 2 ήταν διοικητής Λόχου στην περιοχή Καϊμακλίου. Αργότερα με τις προαγωγές του στον στρατό, φοίτησε στη Σχολή Πολέμου, τη Σχολή Πληροφοριών και τη Σχολή Εθνικής Άμυνας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Μετά την αποστρατεία του εξελέγη το 2003 «βουλευτής» μ' ένα κόμμα το οποίο μετέπειτα συγχωνεύτηκε με το κόμμα του νυν ηγέτη της Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί.

Keywords
Τυχαία Θέματα