Ζητούν απαντήσεις από Αναστασιάδη για έργο στο Πέρα Πεδί

Σειρά ερωτημάτων θέτει σήμερα εκ νέου σε πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Χαραυγή» αναφορικά με φερόμενη εμπλοκή του Προέδρου Αναστασιάδη σε πώληση τεμαχίου για ανάπτυξη γης στο Πέρα Πεδί η οποία θα έχει οικολογικές συνέπεις.

Συγκεκριμένα στο δημοσίευτμα διατυπώνεται η απορία αν τελικά ήταν ψευδής η δήλωση πόθεν έσχες του Προέδρου το 2016 και γιατί το έργο αδειοδοτήθηκε με ταχύτητα εξπρές.

Το Προεδρικό από την πλευρά του σε χθεσινή ανακοίνωσή αναφέρει πως η ανάπτυξη γης στο χωριό Πέρα Πεδί δεν «αφορά με οποιονδήποτε

τρόπο περιουσία που ανήκει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», ενώ παράλληλα στρέφει τα πυρά και κατά του Προέδρου των Οικολόγων Γιώργο Περδίκη τον οποίο κατηγόρησε για προεκλογικές σκοπιμότητες. Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο ο κ. Περδίκης είπε η απάντηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, πέραν της εμπάθειας που αποπνέει σε προσωπικό επίπεδο, θυμίζει πραγματικά άλλες εποχές.

«Αλίμονο αν ένα κίνημα Οικολόγων δεν είχε ιδιαίτερη ευαισθησία για μια ανάπτυξη η οποία απειλεί να ξεριζώσει τρεις χιλιάδες δέντρα σε ένα οικότοπο και περιοχή Natura. Αλίμονο αν δεν είχαμε τοποθετηθεί πρώτοι ως Οικολόγοι», είπε.

Σε επικοινωνία της Πρώτης Εκπομπής με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Βίκτωρα Παπαδόπουλος για να σχολιάσει τα όσα γράφτηκαν στις εφημερίδες επί του θέματος, η απάντησή πως ο Περδίκης θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα και είναι ένας συκοφάντης.

«Δεν θα τους ακολουθήσω σε αυτή την συμπεριφορά», ήταν η απάντηση του κ. Περδίκη. «Εδώ υπάρχει μια πληροφόρηση η οποία τεκμηριώνεται ότι μέρος του τεμαχίου που προορίζεται για ανέγερση του έργου, ήταν στην δήλωση πόθεν έσχες του Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ανακοίνωση του Προεδρικού δεν διαψεύδει την πληροφορία, ούτε εξηγεί πως αυτό το τεμάχιο βρίσκεται το πόθεν έσχες του Προέδρου Αναστασιάδη. Το αν συμμετέχει ο ίδιος στην ανάπτυξη αυτή με οποιαδήποτε θεσμική δραστηριότητα, απομένει να αναδειχθεί μέσα από την έρευνα», είπε.

Θα περίμενα από το Προεδρικό, συνέχισε αντί να βγει επιτιθέμενο, να πει ότι όντως η γη άνηκε στον κ. Αναστασιάδη την πώλησε καλή τι πίστη χωρίς να ξέρει τι είδους έργο θα κατασκευαστεί. Το ότι προσπαθούν να διαψεύσουν την εφημερίδα και να βάλουν ποτατά κίνητρα πίσω από τις αντιδράσεις μας δείχνουν, το επίπεδο και τον πανικό τους προεκλογικά. Όπως είπε και πρόσφατα ένα στέλεχός του, τους παρέσυρε η προεκλογική δίνη.

Πάντως το όλο ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί στην Επιτροπή περιβάλλοντος της Βουλής μεθαύριο Τετάρτη. «Τους ενοχλεί που καταθέτουμε θέματα στην Βουλή και φαίνεται πως δεν έχουν χωνέψει την εκλογική τους ήττα στις βουλευτικές του 2016», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με μελέτη της Επιτροπής Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον(ΜΕΕΠ), το συγκεκριμένο έργο θα έχει σοβαρές περιβαλλοντικές συνέπειες στην περιοχή αφού θα χρειαστεί να κοπούν πέραν των 2000 δέντρων .

Keywords
Τυχαία Θέματα