ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβολεί και σκοτώνει άνδρα (vid)

Σύμφωνα με τον δικαστή που εκδίκασε την υπόθεση, η αντίδραση του αστυνομικού ήταν δικαιολογημένη

Σοκ προκαλεί το βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που ένας αστυνομικός στο Σολτ Λέικ της Γιούτα πυροβολεί και σκοτώνει τον άνδρα που λίγο νωρίτερα είχε επιτεθεί σε συνάδελφό του με ένα κλεμμένο γκλομπ.


Σύμφωνα τον περιφερειακό εισαγγελέα του Σολτ Λέικ, η αντίδραση του Άντριου Όμπλαντ ήταν δικαιολογημένη και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να τού απαγγελθούν κατηγορίες.

Στο βίντεο από το αιματηρό επεισόδιο

της 28ης Σεπτεμβρίου φαίνεται ο συνάδελφος του Όμπλαντ, Γκρεγκ Λόβελ, να ακολουθεί τον Μάικλ Μπρους Πέτερσον επειδή είχε ειδοποιηθεί ότι μόλις είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε υπάλληλο κομμωτηρίου.
Αρχικά ο Λόβελ του φωνάζει να σταματήσει, με τον Πέτερσον να τον αγνοεί επιδεικτικά και να κατευθύνεται σε ένα βενζινάδικο.

Εκεί ο Λόβελ χρησιμοποιεί το όπλο-τέιζερ που κρατά στα χέρια του, μιας και ο Πέτερσον δεν υπακούει στην εντολή του να κατέβει από το όχημα.

Τότε ο Πέτερσον ορμάει στον Λόβελ και αρχίζει να τον χτυπάει, αρπάζοντας το γκλομπ του.

Εκείνη τη στιγμή στο σημείο φτάνει ο Όμπλαντ και στη θέα του συναδέλφου του να δέχεται επίθεση πυροβολεί αρκετές φορές, μέχρι ο Πέτερσον να πέσει στο έδαφος νεκρός.

Όπως αποδείχθηκε, ο Όμπλαντ πυροβόλησε 10 φορές κατά του Πέτερσον, επειδή πίστευε ότι φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, καθώς, όπως είπε, δεν τον έβλεπε να πέφτει κάτω με τις πρώτες σφαίρες.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα