ΥΠΠ:Να μετουσιωθεί σε πράξη το μήνυμα της Βηθλεέμ για ειρήνη

Είναι καιρός όλοι να συνειδητοποιήσουμε τις ευθύνες μας και να αγωνιστούμε, για να μετουσιώσουμε σε πράξη το μήνυμα που εκπέμπει η Βηθλεέμ για « εἰρήνη» στη γη και «εὐδοκία» ανάμεσα στους ανθρώπους, αναφέρει, σε μήνυμα του προς τους μαθητές και μαθήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες, εκπαιδευτικούς για τη γιορτή των Χριστουγέννων, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

«Έρχονται Χριστούγεννα και το μήνυμα

της αγάπης, της ειρήνης και της αδελφοσύνης θα αντηχήσει πάλι σ’ όλο τον κόσμο. Σε έναν κόσμο όμως, που υποφέρει και παλεύει, ιδιαίτερα στις μέρες μας, λόγω των πολέμων, του μίσους και της τρομοκρατίας, που συγκλονίζουν ολόκληρη την ανθρωπότητα. Το μήνυμα της γέννησης του Χριστού δίνει ελπίδα και παρηγοριά στον καθένα και ιδιαίτερα σε όσους περνούν δύσκολες μέρες, εξαιτίας της φτώχειας, της ανισότητας, της μισαλλοδοξίας και της περιθωριοποίησης. Ας παραδειγματιστούμε από ανθρώπους που βιώνουν το μήνυμα των Χριστουγέννων και προσφέρουν αγάπη, στήριξη και βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη, για να μετατρέψουμε τον πόνο και την αδικία που υπάρχει δίπλα μας σε ανακούφιση, ελπίδα και χαρά», προσθέτει.

Δεν ξεχνούμε, αναφέρει ο κ. Καδής, ότι ο Χριστός, από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στη γη ως την τελευταία, βίωσε θλίψεις και δοκιμασίες.

«Τις αντιμετώπισε όμως με υπομονή, ταπείνωση, συγχωρητικότητα και πνευματικό αγώνα, δείχνοντάς μας τον τρόπο για να αντιμετωπίζουμε τις δικές μας δοκιμασίες και να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι», σημειώνει.

Ο Υπουργός Παιδείας αναφέρει, παράλληλα, ότι φέτος, θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα για ακόμα μια φορά σε μια πατρίδα ημικατεχόμενη και μοιρασμένη.

«Ας ελπίσουμε ότι ο νέος χρόνος θα φέρει μια νέα εποχή για την Κύπρο μας, όπου εσείς οι νέοι και οι νέες θα κάνετε πράξη και βίωμα σας τις πανανθρώπινες αξίες της αγάπης και της αλληλεγγύης, για να οικοδομήσετε ένα ευοίωνο μέλλον, σε μια πατρίδα ελεύθερη, ενωμένη και ευημερούσα, ένα μέλλον ειρήνης και ασφάλειας για σας και για τις γενιές που θα ακολουθήσουν», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι η καλύτερη ευχή για τα φετινά Χριστούγεννα είναι το μήνυμα της αγάπης, που έφερε ο Χριστός με τη γέννησή του, να επικρατήσει στις καρδιές μας, στην πατρίδα μας και σε ολόκληρη τη γη, ώστε να πραγματοποιηθεί το «επί γης ειρήνη» που ακούστηκε στην ταπεινή σπηλιά της Βηθλεέμ.

Τέλος, ο Υπουργός Παιδείας, στο μήνυμα του, εύχεται στους μαθητές και μαθήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες, στους εκπαιδευτικούς, Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2016.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα