Υπόθεση ΧΥΤΑ: Έρχεται κατάθεση βόμβα

Κατάθεση βόμβα στην υπόθεση ΧΥΤΑ ερχεται να προστεθεί στα όσα εχουν γίνει στην πολύκροτη υπόθεση.Το ΣΙΓΜΑ εξασφάλισε την κατάθεση και λεπτομέρειες.

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, που θα συνεδριάσει αύριο στις στις 9 το πρωί,θα συνεχιστεί η υπόθεση των ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ

Κόσιης. Ο αριθμός των κατηγορουμένων στην υπόθεση ανέρχεται σήμερα στους 16, εκ των οποίων οι 13 αποτελούν φυσικά πρόσωπα και οι 3 νομικά πρόσωπα.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν συνολικά 110 κατηγορίες, αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους.Το ΣΙΓΜΑ εξασφάλισε και φέρνει στο φως δεύτερη κατάθεση προσώπου που αποτέλεσε κλειδί στην υπόθεση του ΧΥΤΑ.

"Όλα συνολικά ήταν για το χρηματικό ποσό των 24,000 και αφορούσαν από οτι θυμούμαι τους μήνες Σεπτέμβριο,Οκτώβριο,Νοέμβριο, και Δεκέμβριο του έτους 2010 καί τους δώδεκα μήνες του έτους 2011", φέρεται να λέει πρόσωπο σε δεύτερη κατάθεση - κλειδί στην πολύκροτη υπόθεση.

Στην κατάθεση του μεταξύ άλλων τονίζει ότι ο ίδιος δέν υπόγραψε τα τιμολόγια και ότι τα εστειλε πίσω στην εταιρεία ανυπόγραφα.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει σοβαρότατες κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα:

- Διαφθορά

- Δεκασμό δημόσιου λειτουργού

- Δωροδοκία και δωροληψία

- Κατάχρηση εξουσίας

- Δόλο και κατάχρηση εξουσίας απο δημόσιο αξιωματούχο

Σε μια άλλη εξέλιξη ελλαδική εταιρεία σε συνεργασία με γαλλική εταιρεία, υπέβαλε την χαμηλότερη προσφορά ανάληψης της διαχείρισης του ΧΥΤΑ Πάφου μετά την αποχώρηση της Helector.

Οι οικονομικοί φάκελοι των προσφοροδοτών έχουν ανοιχθεί και η Επιτροπή Αξιολόγησης του ΧΥΤΑ έχει ολοκληρώσει το έργο της, με την προσφορά της ελλαδικής εταιρείας να κρίνεται αρχικά ως η πλέον συμφέρουσα.

Η τελική απόφαση εναπόκειται στην οριστική γνωμοδότηση του Γενικού Λογιστηρίου και την Ελεγκτική Υπηρεσία, οι οποίες αποστείλουν έκθεση στην Επιτροπή Αξιολόγησης.

Ιδιαίτερη σημασία στο θέμα της κατακύρωσης της διαχείρισης του ΧΥΤΑ, έχει για την επαρχία Πάφου το γεγονός ότι στην προσφορά περιλήφθηκε και πρόνοια για τα κλαδέματα και τον τεμαχισμό τους στο χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα