Χριστοδουλίδης:Ψήφος εμπιστοσύνης στην ΑΟΖ - Τρυπάνι το 2017

Για ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυπριακή ΑΟΖ έκανε λόγο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά και την δημοσιοποίηση των υποψήφιων εταιρειών η οποία έγινε σήμερα Τετάρτη (27 Ιουλίου).

Ο κ.Χριστοδουλίδης, καλεσμένος στις Τομές στα Γεγονότα και κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα που έφερε ο τρίτος γύρος αδειοδότησης, ανέφερε ότι με το ενδιαφέρον των εταιριών, αποδεικνύεται η ορθή απόφαση της κυβέρνησης για τον χειρισμό των ενεργειακών θεμάτων.

«Θα γίνει τεχνοκρατική επεξεργασία των προτάσεων. Όλα θα τεθούν

ενώπιον του Υπουργικού συμβουλίου για τελικές αποφάσεις», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Κληθείς να απαντήσει το πότε θα μπει τρυπάνι στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ.Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι υπάρχει ο σχετικός σχεδιασμός για να γίνει αυτό εντός του 2017.

Όπως σημείωσε ο κ.Χριστοδουλίδης, ο ενεργειακός σχεδιασμός θα συνεχιστεί στο ίδιο επίπεδο, με την ίδια τακτική. Καθοριστικό χαρακτήρισε εξάλλου, το ερχόμενο εξάμηνο.

Αναφορικά με το θέμα σύνδεσης της λύσης του κυπριακού με τους ενεργειακούς σχεδιασμούς στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπογράμμισε για μια ακόμη φορά ότι δεν τίθεται θέμα σύνδεσης της λύσης του κυπριακού με τις εξελίξεις και τους σχεδιασμούς στην ΑΟΖ.

«Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν αναστέλλονται», σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Σημαντική αναφορά εξάλλου για το κυπριακό έκανε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, κληθείς να απαντήσει στα περί πρότασης που υπάρχει ενώπιον του Πρόεδρου Αναστασιάδη για τουρκική βάση στην Κύπρο.

Δεν τίθεται τέτοιο θέμα», σημείωσε για να συμπληρώσει ότι πρέπει να σεβαστούν κάποιοι ότι ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος από την πλειονότητα του κυπριακού λαού.

Keywords
Τυχαία Θέματα