Υπόθεση Providencia: Ρε Κώστα είμαι εγώ ο γάιδαρος;

Οι σχέσεις Γενικού εισαγγελέα και βοηθού κάθε άλλο παρά αγαστές ήταν από ένα σημείο και μετά, με αποτέλεσμα όπως διαφάνηκε να προκληθούν προβλήματα στην συνεργασία των 2 ανδρών. Το δρόμο στην αντεξέταση του Κώστα Κληρίδη κατά την εκδίκαση της υπόθεσης Providencia, άνοιξε σήμερα ο Χρίστος Πουργουρίδης εκ μέρους του Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του τέως βοηθού γενικού εισαγγελέα έκανε λόγο για προσπάθεια αποκλεισμού του από τις έρευνες που αφορούσαν την κατάρρευση της οικονομίας.

«Το παράπονο του κ. Ερωτοκρίτου είναι ότι ενώ είχατε αλλεπάλληλες επαφές με τον κ. Αρναούτη,

τότε επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας για την κατάρρευση της οικονομίας, δεν καλούσατε τον βοηθό Γενικό Εισαγγελέα», ανέφερε ο Δικηγόρος του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, Χρίστος Πουργουρίδης.

«Σε κάθε σύσκεψη για τις υποθέσεις της οικονομίας ήταν παρών. Σε κάποιες συναντήσεις με τον κ. Αρναούτη, δεν ήταν παρών γιατί ο κ. Ερωτοκρίτου απαιτούσε να του δώσει τα τεκμήρια της υπόθεσης FOCUS, για ασφαλή φύλαξη. Κάτι που έκριναν ότι ήταν απαράδεκτο και δεν ήθελα να είναι παρών σ' αυτό το θέμα», είπε ο Κώστας Κληρίδης.

Πρόσθεσε ότι «υπήρχε αυτή η επιμονή για τα τεκμήρια και είπα στον ανακριτή να μην του δώσει τίποτα και να χειρίζεται το θέμα μαζί μου. Αυτό είναι γεγονός», παραδέχθηκε.

Παρόλο που ο γενικός εισαγγελέας χαρακτήρισε καλές τις σχέσεις που είχε σε υπηρεσιακό επίπεδο με τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου, εντούτοις ο συνήγορος υπεράσπισης του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά για να καταδείξει τις άσχημες σχέσεις που υπήρχαν μεταξύ γενικού και βοηθού γενικού εισαγγελέα.

«Μέσα Οκτωβρίου 2013 ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου, χτύπησε ελαφρά την πόρτα του γραφείου σου και μπήκε. Εσύ του απάντησες οργισμένος: «Μόνο οι γάιδαροι μπαίνουν χωρίς να χτυπούν την πόρτα. Άλλη φορά να χτυπάς», λέχθηκε από τον κ. Πουργουρίδη.

«Δε θα χρησιμοποιούσα αυτή τη γλώσσα. Του έκανα παρατήρηση γιατί αυτό ήταν που συνέβαινε επανειλημμένως», απάντησε ο Γενικός Εισαγγελέας.

«Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου χτύπησε το χέρι του στο μεγάλο τραπέζι και σου είπε: «Ρε Κώστα είμαι εγώ ο γαΐδαρος; », και εσύ είπες «όχι».», υπέβαλε στον Κώστα Κληρίδη ο Χρίστος Πουργουρίδης.

«Το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε χωρίς χρήση της συγκεκριμένης λέξης», είπε ο Κώστας Κληρίδης.

Για τον χειρισμό της υπόθεσης Providencia, ο Γενικός Εισαγγελέας επέμεινε ότι δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί ποινικά υπόθεση στο Δικαστήριο και για τον λόγο αυτό προχώρησε στην αλλαγή των οδηγιών του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα. Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τετάρτη στις 3 και 30 το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα