ΤΝΤ και φυσίγγια εντόπισε η Αστυνομία στην επαρχία Λεμεσού

Τεμάχιο εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ και 31 πλήρη φυσίγγια στρατιωτικού τυφεκίου εντόπισαν οι διωκτικές Αρχές, μετά από ευρείας κλίμακας επιχείρηση σε τρεις κοινότητες της Επαρχίας Λεμεσoύ.

Συγκεκριμένα λίγο μετά το μεσημέρι σήμερα, διενεργήθηκε συντονισμένη επιχείρηση, στην οποία έλαβαν μέρος, μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, ΟΠΕ Λεμεσού, ΟΥΛ.Α.Ε Λεμεσού, του Κλάδου Αστυνομικών Σκύλων και της Μ.Μ.Α.Δ, στο πλαίσιο ενεργειών για πάταξη

του οργανωμένου εγκλήματος.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, εκτελέστηκαν τέσσερα δικαστικά εντάλματα έρευνας στις οικίες συγκεκριμένων προσώπων στην επαρχία Λεμεσού και σε έρευνα που διενεργήθηκε σε ανοικτό χώρο που εφάπτεται οικίας, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, ένα τεμάχιο εκρηκτικής ύλης υψηλής ισχύος, καθώς και 31 πλήρη φυσίγγια στρατιωτικού τυφεκίου, τα οποία θα αποσταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, μετά από πληροφορίες για ύπαρξη οπλισμού, εκδόθηκαν τέσσερα εντάλματα έρευνας και ακολούθησε ευρείας κλίμακας επιχείρηση με τη συμμετοχή της ΑΔΕ Λεμεσού, της ΜΜΑΔ, πυροτεχνουργών της Αστυνομίας και ανιχνευτικών σκύλων.

Ανιχνευτικά σκυλιά εντόπισαν σε εγκαταλειμμένο υποστατικό που βρίσκεται σε χωράφι, ένα τεμάχιο εκρηκτικής ύλης υψηλής ισχύος ΤΝΤ και 31 συσκευασμένα φυσίγγια παλαιού τύπου στρατιωτικού τυφεκίου, τα οποία ήταν σε χρησιμοποιήσιμη κατάσταση.

Το υποστατικό στο οποίο εντοπίστηκαν τα εκρηκτικά, τα οποία παραλήφθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις, γειτνιάζει με την οικία για την οποία είχε εκδοθεί ένα εκ των ενταλμάτων έρευνας, ωστόσο δεν ανήκει στο ίδιο πρόσωπο, αλλά σε 83χρονη.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης η Αστυνομία συνέλαβε ένα πρόσωπο εναντίον του οποίου εκκρεμούσαν φυλακιστήρια εντάλματα προστίμων.Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα