Υπόμνημα ΕΚΥΣΥ στον Υπουργό Υγείας

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι στο τομέα της υγείας συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, με την Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ), η οποία του επέδωσε το υπόμνημα, που ενέκριναν τα επαρχιακά συνέδρια συνταξιούχων, τα οποία πραγματοποιήθηκαν το πρώτο δεκαήμερο Φεβρουάριου.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι έφυγε από τη συνάντηση διαισθανόμενη ότι η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να επιλύσει άμεσα τα σοβαρά προβλήματα.

Στο υπόμνημά της, η ΕΚΥΣΥ εκφράζει τη μεγάλη της ανησυχία, απογοήτευση και έντονη διαμαρτυρία

της για τις παλινδρομήσεις της Κυβέρνησης και τις συνεχείς αναβολές σε ότι αφορά την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ).

“Ενώ πέρσι (2015)”, αναφέρουν, “θα έπρεπε με βάση τα χρονοδιαγράμματα να εφαρμοστεί το ΓΕΣΥ, εντούτοις ακούσαμε ότι η Κυβέρνηση έκανε συμφωνία με την Τρόικα για εφαρμογή του το 2018 και με μεγάλη έκπληξη ακούσαμε πρόταση για ένα μίνι ΓεΣΥ. Το μίνι ΓεΣΥ όμως σε καμία περίπτωση δεν επιλύει τα σοβαρά αυτά προβλήματα που παρατηρούνται”.

Καλεί την Κυβέρνηση να σταματήσει τους ερασιτεχνισμούς και να αναλογιστεί τις ευθύνες της και χωρίς άλλη καθυστέρηση να εφαρμόσει το ΓεΣΥ όπως έχει σχεδιαστεί και συμφωνηθεί από όλους τους εταίρους και εμπλεκόμενους φορείς.

Επιπλέον, ζητά επιτακτικά την εφαρμογή ενός καθολικού ΓεΣΥ, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των πολιτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα