ΥΠΟΙΚ: Φοροελαφρύνσεις υπό προϋποθέσεις μετά τις εκλογές

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας κατά το 2016 εμφανίζεται ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι και συνεπείς στις μνημονιακές υποχρεώσεις.

Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του Σίγμα, "Μεσημέρι και Κάτι" ο ΥΠΟΙΚ, υπογράμμισε ότι στόχος της Κυβέρνησης παραμένει η συνέχιση της πορείας ανάκαμψης της οικονομίας.

Το 2016, πρόσθεσε, θα είναι καλύτερη χρονιά σε σύγκριση με το 2015 που ουσιαστικά είπε, ήταν χρονιά ανάρρωσης της κοινωνίας μετά την βαθιά ύφεση.

Φοροελαφρύνσεις

μετά τις εκλογές

Ο Χάρης Γεωργιάδης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο φοροελαφρύνσεων κατά το 2016, με την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί η συνετή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών και η νομοθετική ρύθμιση που απαιτείται. Ωστόσο ο Υπουργός, διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία ανακοίνωση προς αυτή την κατεύθυνση κατά την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν, είπε βάσει των οικονομικών κριτηρίων εντός του έτους και νοουμένου ότι η Βουλή θα ψηφίσει τα νομοθετήματα που έχει ενώπιον της για να μπορέσει η Κυβέρνηση να προχωρήσει με τις φοροελαφρύνσεις.

Επιμένουμε στην αξιοπιστία της Κύπρου

Σε σχέση με τις αποκρατικοποιήσεις, ο Υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι δεν τίθεται άμεσα ζήτημα αποκρατικοποίησης της ΑΗΚ, αλλά προκρίνεται διαχωρισμός της παραγωγής και των δικτύων.

Για τη CYTA, ο Χάρης Γεωργιάδης επεσήμανε ότι πρέπει να δοθεί διέξοδος και να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση αφού το προαπαιτούμενο είναι η νομοθετική ρύθμιση της ίδρυσης της νέας εταιρείας που θα είναι ιδιωτικού δικαίου μεν, αλλά θα ανήκει 100% στο κράτος.

H Κύπρος, τόνισε, δεν θα καταστραφεί ούτε θα μπει σε περιπέτειες, αν δεν εγκριθούν από τη Βουλή τα νομοσχέδια για την αποκρατικοποίηση της cyta, αλλά θα χάσει την τελευταία δόση των 400 εκατομμυρίων του μνημονιακού προγράμματος.

"Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε έναν δανεισμό στο τραπέζι και δεν χρειάζεται να χαλάσουμε τα μηνύματα που στέλναμε μέχρι σήμερα ότι είμαστε αξιόπιστοι και πιστοί στο μνημόνιο"

Τέλος ο Υπουργός Οικονομικών, ερωτηθείς για τη λίστα Λαγκάρντ είπε ότι ήδη προχωρά η έρευνα και είναι σε προχωρημένο στάδιο και έχουν επιβληθεί οι πρώτες φορολογίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα