ΥΠΟΙΚ: Ελπίδα να υπάρξει σύντομα κατάληξη για Ελλάδα

Την ελπίδα για αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - εταίρων εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών.

Ο Χάρης Γεωργιάδης ξεκαθάρισε την ίδια ώρα ότι σε κάθε περίπτωση η κυπριακή οικονομία ακολουθεί τη δική της πορεία.

Ειδικότερα, διακριτικά παρακολουθεί τις καθοριστικές εξελίξεις στην Ελλάδα η κυβέρνηση.

Μιλώντας στην εκπομπή του Ράδιο Πρώτο "Έχουμε θέμα" και στον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, ο Υπουργός Οικονομικών

εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει σύντομα κατάληξη.

«Μόνο και μόνο ότι τίθενται ανάλογα ερωτήματα και συζητούνται για τόσο μακρύ διάστημα διάφορα σενάρια είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη. Το σημαντικότερο συστατικό και προϋπόθεση για την ανάκαμψη μιας οικονομίας είναι το αίσθημα της σταθερότητας, το αίσθημα της εμπιστοσύνης. Αυτή η παρατεταμένη αβεβαιότητα δεν βοηθά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Χάρης Γεωργιάδης δεν θέλησε πάντως να υπεισέλθει στη σεναριολογία που αναπτύσσεται. «Δεν είναι καν υπό συζήτηση για μένα σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Αυτή είναι μια καθαρή θέση της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτή είναι αντιλαμβάνομαι και μια εξίσου καθαρή θέση της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών».

Διαχώρισε την ίδια ώρα την οικονομική πορεία των δύο χωρών. «Σε κάθε περίπτωση, κι αυτό επίσης είναι κάτι που κατ' επανάληψη έχουμε δηλώσει, η κυπριακή οικονομία ακολουθεί τη δική της διακριτή πορεία και συνεπώς δεν τίθεται ζήτημα ένταξης της Κύπρου στα διάφορα αυτά αρνητικά σενάρια τα οποία κακώς κατά την άποψή μου συζητούνται δημοσίως».

Επιθυμία της κυβέρνησης, κατέληξε, είναι να επιτευχθεί συμφωνία που επιτρέπει στην Ελλάδα να ακολουθήσει τη δική της πορεία ανάκαμψης.

Keywords
Τυχαία Θέματα