Υπογραφές για Bremain στο ΗΒ, διαδικασίες για Brexit στην ΕΕ

Τα τρία εκατομμύρια πλησιάζουν οι υπογραφές των Βρετανών για νέο δημοψήφισμα, που θα αφορά στην παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το κοινοβούλιο οφείλει να εξετάσει μια αίτηση από τη στιγμή, που έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 100.000 υπογραφές. Όμως η εξέταση αυτή έχει τη μορφή μιας συζήτησης και δεν δεσμεύει για διεξαγωγή ψηφοφορίας, ή, λήψη κάποιας απόφασης, ενώ δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να θέσει υπό αμφισβήτηση το αποτέλεσμα

του δημοψηφίσματος.

Σε γοργούς ρυθμούς κινείται και η ΕΕ η οποία διά στόματος Ζαν-Μαρκ Ερό, τονίζει πως η Βρετανία πρέπει να θέσει γρήγορα σε εφαρμογή το Άρθρο 50, που επιτρέπει να αρχίσουν συνομιλίες για έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν θα ήταν αποδεκτό η Βρετανία να παίξει το παιγνίδι "της γάτας με τον ποντίκι", δήλωσε ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των έξι ιδρυτικών χωρών της ΕΕ, στο Βερολίνο.

Εκλογές αλα Ισπανικά, με φόντο το βρετανικό δημοψήφισμα

Στη σκιά του Brexit και του αιτήματος βρετανο-ισπανικής συγκυριαρχίας στο Γιβραλτάρ, προσέρχονται στις κάλπες οι Ισπανοί για τις βουλευτικές εκλογές. Τα κόμματα συμφωνούν πως είναι αρνητικές οι εξελίξεις στη Βρετανία, ενώ ήδη ακούγονται φωνές περί δημοψηφίσματος για απόσχιση της Καταλωνίας από την Ισπανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα