Υπό το βλέμμα της Κυβέρνησης οι αποκαλύψεις για εξοπλιστικά

Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις με αφορμή τις καταγγελίες Περδίκη, για τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις φήμες για σκάνδαλα εκατομμυρίων, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Μιλώντας στην εκπομπή "Έχουμε Θέμα" του Ράδιο Πρώτο, ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα παρακολουθήσει και τη συζήτηση στη βουλή και τις αντιδράσεις γύρω από το θέμα, και αναλόγως θα υπάρξει σχετική τοποθέτηση.

Το Σίγμα αποκάλυψε έγγραφα που στάλθηκαν χθες στη Βουλή

για την αγορά πέντε ελικοπτέρων με σοβαρότατες καταγγελίες για απόκρυψη στοιχείων που στοίχισαν εκατομμύρια.

Σε έγγραφο της ελεγκτικής υπηρεσίας, αφήνονται σοβαρότατες αιχμές για τη διαδικασία αγοράς το 2008, πέντε ελικοπτέρων τύπου Agusta, 3 για την Ε.Φ και 2 για την αστυνομία.

Αιχμές που ακουμπούν προσωπικά την πρώην Γενική Ελέγκτρια, νυν Διοικήτρια της Κεντρικής τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, στην οποία αποδίδεται ονομαστικά φερόμενη απόκρυψη στοιχείων από την Επιτροπή Άμυνας. Με αποτέλεσμα να αγοραστούν τα 3 στρατιωτικά ελικόπτερα έναντι 45 εκ. ευρώ, αντί για 12 εκ. που ήταν η εκτιμώμενη δαπάνη.

Ουσιαστικά με την ανακίνηση του θέματος σε πολιτικό επίπεδο, ο Διευθυντής Τεχνικού Ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Αντρέας Χασαπόπουλος έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει τον προιστάμενο του, Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη ότι το 2008 είχε κάνει έρευνα αγοράς και ετοίμασε σημείωμα προς την τότε προιστάμενη του, με το οποίο κατήγγελλε πως οι τιμές που θα αγοράζονταν τα ελικόπτερα ήταν αδικαιολόγητα ψηλές.

Μάλιστα όπως φαίνεται και στα έγγραφα, με χειρόγραφη σημείωση η κα. Γιωρκάτζη επιβράβευσε τον κ. Χασαπόπουλο για το εμπεριστατωμένο της μελέτης του. Ωστόσο, καταγγέλλει τώρα ο ίδιος, στην κρίσιμη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άμυνας, η Γενική Ελέγκτρια δεν έθεσε το σημείωμα ενώπιον των βουλευτών με αποτέλεσμα να αποδεσμευτούν σχεδόν διπλάσια εκατομμύρια από ότι αρχικά είχε υπολογιστεί.

Σύμφωνα με το ΣΙΓΜΑ, ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άμυνας, Γιώργος Βαρνάβα, ζήτησε και έλαβε ήδη τα πρακτικά των κρίσιμων συνεδριάσεων του 2008 και βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Υπενθυμίζεται πως η αποδέσμευση του κονδυλίου είχε επιτευχθεί με τις ψήφους όλων πλην του ΔΗ.ΣΥ με τον Σωκράτη Χάσικο, τότε βουλευτή, να αρνείται να δώσει την συγκατάθεση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα