Απόλλων: Η αντεπίθεση αρχίζει από σήμερα

Οι «κυανόλευκοι» βλέπουν τη σημερινή αναμέτρηση ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

Η επιστροφή στις νίκες είναι το μοναδικό ζητούμενο για τον Απόλλωνα στο σημερινό του παιγνίδι στο «Τσίρειο» απέναντι στη Σαλαμίνα. Οι «κυανόλευκοι» της Λεμεσού βλέπουν τη σημερινή αναμέτρηση ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πάρουν το τρίποντο και να ξεκινήσουν την αντεπίθεσή τους για να ανέβουν όσο πιο ψηλά μπορούν στον βαθμολογικό πίνακα. Για την ομάδα της Λεμεσού η σημερινή αναμέτρηση είναι πολύ σημαντική, αφού θέλουν να δώσουν ένα τέλος στα ανεπιτυχή αποτελέσματα τα οποία

τους έφεραν εκτός τροχιάς τίτλου, που ήταν και ο μεγάλος τους φετινός στόχος.

Στο στρατόπεδο του Απόλλωνα υπάρχει μεγάλη αποφασιστικότητα για να επανέλθουν στις νίκες. Ξέρουν ότι δεν θα έχουν εύκολο απόγευμα κόντρα σε μια ομάδα που δεν έχει τίποτα να χάσει και αγωνίζεται χωρίς άγχος, και γι' αυτόν τον λόγο δεν πρόκειται να την υποτιμήσουν. Ο Πέδρο Εμάνουελ προετοίμασε την ομάδα του όσο καλύτερα μπορούσε, έτσι ώστε να παρουσιαστεί με το καλό της πρόσωπο σήμερα και να χαρίσει στους οπαδούς του Απόλλωνα, τους οποίους τόσο στεναχώρησε και απογοήτευσε τις προηγούμενες αγωνιστικές, μια νίκη αισιοδοξίας και ελπίδας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Είναι φανερό ότι ο ρεαλιστικός στόχος για τον Απόλλωνα αυτήν τη στιγμή είναι η 3η θέση που... χαρίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο και θα δώσει τα πάντα για να την κατακτήσει. Πέρα από τη νίκη, οι «κυανόλευκοι» θα θέλουν να κρατήσουν ξανά έπειτα από καιρό ανέπαφη την εστία τους, αφού η τελευταία φορά που τα κατάφεραν στο πρωτάθλημα ήταν με την Αγία Νάπα στις 31 Ιανουάριου.

Τέσσερεις εκτός
Οι Αγγελή, Σλάβτσεφ και Στογιάνοβιτς αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα με τραυματισμούς και ουσιαστικά δεν υπολογίζονται για τη σημερινή αναμέτρηση, όπως και ο ανέτοιμος ακόμη Κολοκούδιας. Όπως φάνηκε στις προπονήσεις των δύο τελευταίων ημερών, ο κ. Εμάνουελ σκέφτεται να διαφοροποιήσει το πλάνο του για να χωρέσει όλα τα επιθετικά του όπλα στην 11άδα. Έτσι, λοιπόν, είναι πολύ πιθανόν ο Απόλλωνας μόλις για 2η φορά φέτος να παραταχθεί με σχηματισμό 4-4-2. Τερματοφύλακας θα είναι ο Βάλε. Στο δεξιό άκρο της άμυνας είναι πιθανόν να επιστρέψει, μετά την πρεμιέρα (23 Αυγούστου), ο Νούνο Λόπες. Στο αριστερό αναμένεται να διατηρηθεί ο Ελίζιο. Στο κέντρο της άμυνας για 3ο σερί παιγνίδι θα βρίσκεται το δίδυμο Φρέιρε και Μοντέιρο, ενώ τη θέση του αμυντικού μέσου διεκδικούν με μοιρασμένες πιθανότητες οι Σακκέτι και Μακρίδης. Ο Ντα Σίλβα αναμένεται να πάρει τη θέση του οργανωτή. Στο ένα φτερό θα αγωνιστεί ο Παπουλής, ενώ στο άλλο κάποιος εκ των Μέζγκα, Βασιλείου ή Ζοάο Πέδρο. Ο τελευταίος αν τελικά δεν παίξει μπακ είναι πιθανόν να μείνει στον πάγκο για να πάρει ανάσες, αφού αγωνίζεται ανελλιπώς. Το δίδυμο στην επίθεση θα το αποτελούν οι Γκίε και Μάγκλιτσα. Αν τελικά διατηρήσει το 4-1-4-1 τότε θα μείνει εκτός ένας εκ των δύο επιθετικών και θα αγωνιστούν τόσο ο Σακκέτι όσο και ο Μακρίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα