Υπό έλεγχο η φωτιά σε Ευρύχου - Πλατάνια

Για τρίτη μέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά στην περιοχή Σολέας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών μέχρι στιγμής έχει ελεγχθεί το δυτικό μέρος της πυρκαγιάς, που καλύπτει την περιοχή Ευρύχου –Πλατάνια.

Καταβάλλεται προσπάθεια για περιορισμό των μετώπων στην περιοχή Σπήλια - Κούρδαλι, στα Λημέρια, δυτικότερα των Κανναβιών και Αγίας Ειρήνης, ενώ εντονότερο είναι το μέτωπο στην περιοχή Ασίνου.

Για την κατάσβεση της ασχολούνται πέραν των 60 πυροσβεστικών οχημάτων του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας, της Επαρχιακής Διοίκησης

και Κοινοτικών Συμβουλίων, καθώς και προσωπικό των υπηρεσιών αυτών, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής, που συνολικά αριθμούν πέραν των 350 ατόμων.

Επιχειρούν, επίσης, τα πτητικά μέσα της Δημοκρατίας, έξι αεροπλάνα του Ισραήλ, δύο canadair και δύο ελικόπτερα super puma της ελληνικής Δημοκρατίας, δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων.

Το απόγευμα, εξάλλου, αναμένονται τέσσερα αεροσκάφη, τρία από τη Γαλλία και ένα από την Ιταλία, εξειδικευμένα για επιχειρήσεις πυρόσβεσης.

Ο Επίτροπος της Ε.Ε., αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιήθηκε σχεδόν αμέσως και οι εταίροι της Κύπρου έχουν ανταποκριθεί για να συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα