ΥΠΕΞ Ισραήλ για συνάντηση Ερντογάν - Χανίγε: «Ντροπή σου Ερντογάν»

Πόλεμος τουιτ μεταξύ Ισραήλ Τουρκίας, μετά τη συνάντηση με Χανιγια.

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης κορυφής στην Κωνσταντινούπολη, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατζ, εξαπέλυσε τα βέλη του στον Τούρκο πρόεδρο για την πρωτοβουλία του αυτή. «Η συμμαχία των Αδελφών Μουσουλμάνων: Βιασμοί, δολοφονίες, βεβήλωση σωμάτων και καύση βρεφών», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του, την οποία συνόδευσε με μία φωτογραφία των δύο ηγετών να σφίγγουν τα χέρια.

«Ντροπή σου, Ερντογάν!» ήταν το σχόλιό του.

Müslüman Kardeşler: Tecavüz, katliam, cesetlere

saygısızlık, bebek yakma.@RTErdogan, utanmalısın! pic.twitter.com/ZVOwcylkkZ

— ישראל כ”ץ Israel Katz (@Israel_katz) April 20, 2024

Σε δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Öncü Keçeli απάντησε ότι «οι ισραηλινές αρχές είναι αυτές που πρέπει να ντρέπονται. Έχουν σφάξει σχεδόν 35.000 Παλαιστίνιους, οι περισσότεροι από αυτούς γυναίκες και παιδιά. Οι προσπάθειες των μελών της ισραηλινής κυβέρνησης να αλλάξουν την ατζέντα δεν θα φέρουν αποτελέσματα. Η προτεραιότητα της Τουρκίας είναι να τερματιστεί η σφαγή στη Γάζα και η ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους για τη διασφάλιση της διαρκούς ειρήνης στην περιοχή μας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση και θα πούμε την αλήθεια για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ισραηλινές αρχές».

Statement of the Spokesperson of the Ministry of Foreign Affairs, Mr. Öncü Keçeli in Response to a Question Regarding a Social Media Message Posted by the Israeli Foreign Minister https://t.co/DWMkh5r2pj pic.twitter.com/y2loOinY4u

Turkish MFA (@MFATurkiye) April 20, 2024
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΥΠΕΞ Ισραήλ, Ερντογάν #45 Χανίγε, Ντροπή, Ερντογάν,ypex israil, erntogan #45 chanige, ntropi, erntogan