ΥΠΕΞ: Oλοκλήρωσε προγράμματα σύμφωνα με το κεκτημένο Σένγκεν

Την υλοποίηση αριθμού σημαντικών προγραμμάτων, τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων ολοκλήρωσε το ΥΠΕΞ και συγκεκριμένα των δράσεων του ετήσιου προγράμματος 2013.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ οι δράσεις αφορούν το εθνικό σύστημα θεώρησης διαβατηρίων (VIS) και συγκεκριμένα την παροχή τεχνικής υποστήριξης της λειτουργίας του Εθνικού VIS, την αντικατάσταση συγκεκριμένου εξοπλισμού που είναι μη λειτουργικός ή απαρχαιωμένος, σε σταθμούς εργασίας σε Προξενικά Τμήματα καθορισμένων Πρεσβειών της Κυπριακής

Δημοκρατίας, και την επέκταση και εφαρμογή του Εθνικού VIS και στα επαρχιακά γραφεία της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

"Το 95% του συνολικού κόστους του έργου θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και το υπόλοιπο από την Κυπριακή Δημοκρατία. Την υλοποίηση του έργου ανέλαβε το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής (ΤΥΠ), εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών".

Επίσης ολοκληρώθηκε η διενέργεια κτιριακών τροποποιήσεων και εγκατάσταση εξοπλισμού ασφαλείας. Στο πλαίσιο υλοποίησης αυτής της δράσης για τη συγκεκριμένη περίοδο (Ετήσιο Πρόγραμμα 2013), αναφέρεται, ολοκληρώθηκαν έργα που αφορούσαν σε κτιριακές τροποποιήσεις και εγκατάσταση εξοπλισμού στα Προξενικά Τμήματα των Πρεσβειών της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Πεκίνο, το Νέο Δελχί και την Πρετόρια. "Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα πιο ασφαλές περιβάλλον εργασίας για τους προξενικούς λειτουργούς που επιλαμβάνονται της εξέτασης αιτήσεων και έκδοσης θεωρήσεων εισόδου. Επιπρόσθετα, διασφαλίστηκε πιο ορθολογιστική διαδικασία έκδοσης θεωρήσεων, σύμφωνα με τα πρότυπα του Κώδικα Θεωρήσεων, το Εγχειρίδιο για επεξεργασία αιτήσεων θεώρησης και τον κατάλογο Schengen που περιέχει «Συστάσεις και Βέλτιστες Πρακτικές»". Το 95% του συνολικού κόστους του έργου θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και το 5% από την Κυπριακή Δημοκρατία, συμπληρώνεται.

Ολοκληρώθηκε ακόμη η παροχή υπηρεσιών συντήρησης και υποστήριξης του μηχανογραφικού εξοπλισμού και λογισμικού του Εθνικού Συστήματος Θεώρησης Διαβατηρίων (ΕΣΘΔ) Visa Information System ( VIS ). Με την εν λόγω δράση, που συγχρηματοδοτείται κατά 95% από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, διασφαλίστηκε η τρίτη ετήσια συντήρηση/υποστήριξη του μηχανογραφικού εξοπλισμού και λογισμικού του Συστήματος Θεώρησης Διαβατηρίων (VIS), που εγκαταστάθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών και σε οκτώ προξενικά τμήματα (Κάιρο, Βηρυτό, Αμμάν, Τελ Αβίβ, Τεχεράνη, Ντόχα, Αμπού Ντάμπι, Αγία Πετρούπολη), καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα