Μακριά απο παιδιά όσοι καταδικάστηκαν για σχετικά αδικήματα

Ποινικό αδίκημα συνιστά η εργοδότηση όσων καταδικάστηκαν για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος παιδιών σε εργασίες ή δραστηριότητες που περιλαμβάνουν τακτικές επαφές με παιδιά, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών το ζήτημα της εργοδότησης ή απασχόλησης καταδικασθέντων, η Αστυνομία σημειώνει πως σύμφωνα με το Νόμο, “οποιοσδήποτε προτίθεται να εργοδοτήσει πρόσωπο για επαγγελματικές ή οργανωμένες δραστηριότητες ή δραστηριότητες εθελοντικού χαρακτήρα, οι οποίες περιλαμβάνουν τακτικές επαφές

με παιδιά, υπέχει υποχρέωση όπως μην προχωρήσει στην εργοδότηση οποιουδήποτε προσώπου, εκτός εάν αυτό προσκομίσει πιστοποιητικό ότι δεν περιλαμβάνεται στο Αρχείο καταδικασθέντων για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος παιδιών".

Σημειώνεται πως τυχόν παράβαση της υποχρέωσης συνιστά ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι 3 χρόνια ή/και χρηματικού πρόστιμου μέχρι 170,000 ευρώ.

Η Αστυνομία τηρεί Αρχείο με στοιχεία προσώπων που καταδικάστηκαν για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος παιδιών, και οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι για πρόσληψη μπορούν να εφοδιαστούν με το σχετικό πιστοποιητικό από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις των Επαρχιών και το Εγκληματολογικό Αρχείο στο Αρχηγείο Αστυνομίας, όπου εκδίδονται και τα υπόλοιπα πιστοποιητικά ποινικού μητρώου.

Ο Νόμος δεν κατονομάζει οποιεσδήποτε επαγγελματικές ή εθελοντικές δραστηριότητες, «οι οποίες περιλαμβάνουν τακτικές επαφές με παιδιά». Η Αστυνομία, αναφέρεται στην ανακοίνωση, θεωρεί ότι κύριες τέτοιες κατηγορίες δραστηριοτήτων περιλαμβάνουν εκπαίδευση, διδασκαλία, εκγύμναση, προπόνηση, φροντίδα, επιτήρηση, συνοδεία, μεταφορά, εποπτεία, εξέταση και ψυχαγωγία παιδιών, και δεν περιορίζονται σε αυτές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα