ΠτΔ: Υπευθυνότητα για μη επέκταση κρίσεων και στην Κύπρο

Έκκληση για υπευθυνότητα έκανε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με αφορμή τις εξελίξεις στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, καθώς, και τις συλλήψεις που έγιναν στα κατεχόμενα.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, άδραξε την ευκαιρία για να πει, ότι εφόσον πλέον συνειδητοποιούν και οι Τ/κ τους κινδύνους από τα τρέχοντα, «να συμπεριφερθούμε όλοι με υπευθυνότητα για να δούμε, πώς πραγματικά η Κύπρος

καθίσταται ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος, έτσι ώστε να μην επεκτείνονται κρίσεις, που δημιουργούνται αλλού και στην ιδιαίτερή μας πατρίδα».

Ο κ.Αναστασιάδης μιλούσε μετά από συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με το Συμβούλιο Γεωστρατηγικών Μελετών, όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων και εκτιμήσεων σχετικά με τις εξελίξεις στην Τουρκία.

Ο Προεδρος τόνισε, εξάλλου, ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται κανονικά. «Δεν βλέπω λόγο να ακυρωθούν οι συνομιλίες», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Γεωστρατηγικών Μελετών, Μιχάλης Ατταλίδης, ανέφερε, πως συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Τουρκία, καθώς και οι πιθανές επιπτώσεις και στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων και του κατά πόσο εγείρονται ευκαιρίες και για την δική μας πολιτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα