"Καθάρισε" στην επανάληψη και πάει Σκανδιναβία

Είδε και έπαθε μέχρι να σκοράρει, αλλά όταν το έκανε το γήπεδο… κατηφόρισε. Ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε σχετικά εύκολα της Ουαλικής TNS με 3-0 και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλεξάνδρου, Σωτηρίου και Ντε Βινσέντι έστειλαν τους πρωταθλητές μας στην… Σκανδιναβία, εκεί που θα προσπαθήσουν να προκριθούν για ακόμα μια χρονιά σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Δυο δοκάρια, από Βάντερ και Σωτηρίου, αρκετές ευκαιρίες και μια υπόνοια για πέναλτι, ο απολογισμός σε γενικές

γραμμές.

Αύριο ο επαναληπτικός Νόρκεπινγκ – Ρόζενμποργκ, με τους Νορβηγούς να έχουν σαφές προβάδισμα μετά το 3-1 του πρώτου αγώνα.
Καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν ο ΑΠΟΕΛ, με τους Ουαλούς να αμύνονται μαζικά στο πρώτο ημίχρονο και να προσπαθούν με καθυστερήσεις να ροκανίσουν το χρόνο και να εκνευρίσουν ποδοσφαιριστές και οπαδούς.

Ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορούσε στο πρώτο ημίχρονο να πατήσει την περιοχή και με κινητήριο μοχλό τον Βάντερ προσπαθούσε να δημιουργήσει κινδύνους στον Χάρισον. Ο Βραζιλιάνος βρήκε δυο καλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, με καλύτερη τη φάση του 39’ όταν έκανε πολύ καλό διαγώνιο σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.

Στο 45’ ο Πιέρος έκανε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Μάριοτ και ακολούθως φαίνεται να χτυπά και στο χέρι του Ουαλού. Ο διαιτητής δεν υπέδειξε παράβαση, ωστόσο η φάση … σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Σωτηρίου, ο οποίος χρειάστηκε τις πρώτες βοήθειες και επίδεσμο στο κεφάλι για να συνεχίσει.
Στην επανάληψη πήγε να διαμορφωθεί παρόμοιο σκηνικό, ωστόσο στο 53ο λεπτό ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και υποχρέωσε τον αντίπαλο να… ανοίξει.

Από εκείνο το σημείο και μετά όλα πήραν το δρόμο τους. Ο ΑΠΟΕΛ εκμεταλλεύτηκε τους χώρους και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Στο 59’ ο Μοράις με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις έξω, ενώ στο 61’ και 63’ ο Σωτηρίου έχασε καλές ευκαιρίες, η μια σταμάτησε στο δοκάρι και η άλλη πέρασε λίγο έξω.

Στο 65΄και στο 67΄ο Εφραίμ και ο Ντε Βινσέντι προσπάθησαν αλλά δεν βρήκαν στόχο , ωστόσο στο 72’ η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ο Σωτηρίου από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και κλείδωσε την πρόκριση για την ομάδα του.

Στο 80’ ο Σωτηρίου με ωραίο τακουνάκι έβγαλε τον Μπρεσάν φάτσα με τον Χάρισον, όμως, ο Λευκορώσος πλάσαρε στο σώμα του αντίπαλου πορτιέρο.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι το 2-0 θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα, ο Ντε Βινσέντι ανατράπηκε εντός περιοχής, εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και διαμόρφωσε το τελικό 3-0

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του επαναληπτικού αγώνα ΑΠΟΕΛ - TNS

Keywords
Τυχαία Θέματα