Υπ. Μεταφορών: Νέο πρόσωπο στη ναυτιλία τo 2016

Νέο πρόσωπο θα αποκτήσει η κυπριακή ναυτιλία εντός του 2016 με την εφαρμογή της νέας στρατηγικής ναυτιλιακής πολιτικής που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Μεταφορών, σε μια προσπάθεια να δώσει νέα ώθηση στη ναυτιλιακή βιομηχανία που (μαζί με πλοιοκτησία και πλοιοδιαχείριση) συνεισφέρει 7% στο κυπριακό ΑΕΠ.

Μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την αναγγελία του διεθνούς συνεδρίου Ναυτιλιακή Κύπρος,

ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης υπενθύμισε πως το Υπουργείο σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα έχει εκπονήσει τη νέα στρατηγική για προώθηση της ναυτιλίας, ανεξάρτητα από το εμπάργκο, που η Τουρκία επιβάλλει από το 1983 στα πλοία υπό κυπριακή σημαία.

«Σίγουρα στο θέμα του νηολογίου υπάρχει ένα πρόβλημα που ονομάζεται τουρκικό εμπάργκο, αυτό μας επηρεάζει αρνητικά όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν και να είσαστε σίγουροι ότι τα κάνουμε», ανέφερε ο κ. Δημητριάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, στις ενέργειες της υλοποίησης της στρατηγικής, περιλαμβάνονται εκστρατείες προώθησης της ναυτιλίας, αλλά και νέα κίνητρα που σχετίζονται με τέλη και φορολογίες. Ωστόσο, ο Υπουργός Μεταφορών δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς τα κίνητρα αυτά εξετάζονται από τις διάφορες επιτροπές.

Στόχος, είπε, «η δημιουργία μιας καινούργιας, μοντέρνας και τεχνολογικά εκσυγχρονισμένης εικόνας της κυπριακής ναυτιλίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Αναζητήσεις
ναυτιλία
Τυχαία Θέματα