Ξυλοφάγου: Απέκοψαν δρόμους διαμαρτυρόμενοι οι κάτοικοι

Στην αποκοπή μέρους του αυτοκινητόδρομου προχώρησαν σήμερα οι κάτοικοι της Κοινότητας Ξυλοφάγου αντιδρώντας για την παρουσία του πεδίου βολής των Βρετανικών Βάσεων στα όρια της Κοινότητας.

Περισσότεροι από 200 κάτοικοι συγκεντρώθηκαν σε μια ειρηνική διαμαρτυρία προσωρινής αποκοπής μέρους του αυτοκινητόδρομου στην αερογέφυρα που οδηγεί στην κοινότητα Ξυλοφάγου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου, Γεώργιο Τάσου, το Κοινοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε μια πεντάλεπτη αποκοπή του αυτοκινητόδρομου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας

για το πεδίο βολής των Βρετανικών Βάσεων.

Όπως ανέφερε, το Κοινοτικό Συμβούλιο είχε προβεί σε διαβήματα μέσω δύο επιστολών που στάλθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο και Απρίλιο, με τις οποίες ζητήθηκε η εκπόνηση επιδημιολογικής μελέτης και μελέτης επιπτώσεων στο περιβάλλον, αφού, σύμφωνα με τον ίδιο, τα κρούσματα καρκίνου αυξάνονται στην κοινότητα.

Παράλληλα, όπως είπε, η ύπαρξη του πεδίου βολής στην Ξυλοφάγου, αποτελεί και ένα ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη της περιοχής. Σημείωσε, τέλος, πως σε περίπτωση που η διοίκηση των Βρετανικών Βάσεων δεν ανταποκριθεί, οι κάτοικοι της Κοινότητας είναι έτοιμοι να προχωρήσουν με αποκοπή της πρόσβασης προς το πεδίο βολής.

Η πεντάλεπτη αποκοπή του δρόμου έγινε από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, χωρίς να παρατηρηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα στην τροχαία κίνηση.

Πηγή sotiranews.com

Keywords
Τυχαία Θέματα