Τεστ χαρακτήρα και δυναμικής

Μπορεί να είχε δύο κολλητά ντέρμπι η ΑΕΛ, με ΑΕΚ και Απόλλωνα, αλλά σίγουρα η συγκομιδή του ενός μόνο βαθμού κρίνεται φτωχή. Και αν σε ντέρμπι όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά, το παιχνίδι με τον Εθνικό είναι μιας και μοναδικής επιλογής, για τη Λεμεσιανή ομάδα. Νίκη και μόνο νίκη.

Με αυτό το σκεπτικό και στόχο ταξιδεύει στο Δασάκι η ΑΕΛ. Όσο και αν πρόκειται για μια δύσκολη και αφιλόξενη για την ίδια έδρα, δεν συμβιβάζεται

με άλλο αποτέλεσμα πέρα της νίκης. Αν θέλει να έχει πρωταγωνιστική πορεία θα πρέπει παιχνίδια σαν αυτά με τον Εθνικό να τα καθαρίζει. Είναι από τα παιχνίδια που σου δίνουν άλλο αέρα κερδίζοντας τα. Είναι ένα δύσκολο τεστ που αν το ξεπεράσεις αποκτάς την απαραίτητη δυναμική για τη συνέχεια.

Βεβαίως, άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη. Ο Εθνικός έδειξε δείγματα σκληροτράχηλης ομάδας με ποιοτικούς παίχτες και θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή από τους παίχτες του Μπρούνο Μπαλταζάρ. Θα χρειαστεί να επιδείξουν υψηλό βαθμό αγωνιστικής συγκέντρωσης, να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα και κυρίως να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα βρουν για γκολ. Η ΑΕΛ έδειξε να έχει κάποια θέματα με το εύκολο γκολ στα προηγούμενα παιχνίδια της και καλείται άμεσα να βρει τις λύσεις. Το καταμαρτυρούν, άλλωστε, τα μόλις 3 γκολ που πέτυχε μέχρι στιγμής.

Ο Λέοντσο έδειξε κόντρα στον Απόλλωνα ότι έχει τα εχέγγυα να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα ενώ και ο Αρουαμπαρένα θα πρέπει να ανεβάσει στροφές και δώσει αυτά που μπορεί να δώσει. Γενικώς, όμως η ΑΕΛ χρειάζεται ώθηση στο γκολ. Είναι ομάδα με σωστή οργάνωση και καλή ανασταλτική λειτουργία και αν καταφέρει να λύσει και το θέμα με το εύκολο γκολ, τότε αυτομάτως κερδίζει «πόντους». Και στο παιχνίδι με τον Εθνικό, μια ομάδα με επίσης καλή ανασταλτική λειτουργία, κυρίως στην έδρα της, θα χρειαστεί να έχει το εύκολο γκολ η ΑΕΛ, αν θέλει να επιστρέψει νικήτρια στη Λεμεσό.

Keywords
Τυχαία Θέματα