Ξέσπασμα Γιωρκάτζη: Μην πυροβολείτε την κόρη μου

Ξέσπασε η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, η οποία εξέτασε το θέμα της παραίτησης της διαχειρίστριας της πρώην Λαϊκής Τράπεζας.

Στη συζήτηση μπήκε το θέμα της ενδεχόμενης σύγκρουσης συμφερόντων της Διοικήτριας, από την εμπλοκή της θυγατέρας στο δικηγορικό γραφείο του Ανδρέα Γιωρκάτζη, το οποίο εκπροσωπεί υποθέσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου. Τόνισε ότι η κόρη

της στοχοποιήθηκε αδίκως, επειδή η ίδια έτυχε να γίνει διοικήτρια, και επανέλαβε τη θέση της ότι δεν προκύπτει θέμα σύγκρουσης συμφερόντων.

Φανερά εκνευρισμένη αναφέρθηκε στα όσα προέκυψαν και συζητήθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε σχέση με το συμβόλαιο της ως Διοικήτρια, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι μετά από γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, και κατόπιν δικής της πρωτοβουλίας το συμβόλαιο διορθώθηκε και υπογράφηκε από τη ίδια και τον εργοδότη της.

Οργίλη ήταν ωστόσο η αντίδραση της σε ότι αφορά το ζήτημα που προέκυψε με την εργοδότηση της θυγατέρας της, Μαριάννας, στο δικηγορικό γραφείο του πρώην συζύγου τους, το οποίο χειρίζεται υποθέσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου. «Αφού καλείτε τόσους ιδιώτες, να καλέσετε στην Επιτροπή και τη Μαριάννα Γιωρκάτζη για να μιλήσει για το ζήτημα», ανέφερε, επαναλαμβάνοντας ότι ο συνεταιρισμός της κόρης της με το γραφείο του Ανδρέα Γιωρκάτζη είναι ανύπαρκτος.

«Πολλά δικηγορικά γραφεία», τόνισε, «έχουν στις ιστοσελίδες τους συνεταιρισμούς, η Μαριάννα Γιωρκάτζη δεν είναι πλέον μέτοχος στο γραφείο του πατέρα της».

Η Διοικήτρια αναφέρθηκε στην υπόθεση που καταγγέλθηκε από δικηγόρο που ήταν στην επιτροπή, ότι πελάτης της θυγατέρας της είναι εταιρεία δορυφόρων. Παραδέχθηκε τη συνεργασία τους, τονίζοντας πως η Μαριάννα Γιωρκάτζη του παρέχει νομικές υπηρεσίες, και ρώτησε μεγαλοφώνως αν απαγορεύεται.

«Οδηγήθηκε μια κοπέλα σε αυτή την κατάσταση επειδή έτυχε η μάνα της να γίνει διοικήτρια», ανέφερε με εκνευρισμό η κα Γιωρκάτζη.

Προχωρώντας τόνισε πως στη συνεδρία, έγιναν πολλές αναφορές, οι οποίες αγγίζουν πολλούς παρευρισκόμενους στην αίθουσα. «Η Μαρίαννα Γιωρκάτζη δεν συμμετέχει στο γραφείο του Ανδρέα Γιωρκάτζη αλλά ασκεί δικηγορία και είναι δικαίωμα της», τόνισε.

Αναφερόμενη στο θέμα της συμμετοχής της στην Αρχή Εξυγίανσης, η Διοικήτρια ανέφερε ότι σκοπός της δεν είναι να «κλαφτεί» κατά την έκφραση της. «Μια υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου ανατέθηκε στον Ανδρέα Γιωρκάτζη το 2012, δύο χρόνια πριν γίνω Διοικήτρια και αφορούσε αγωγή της Λαϊκής εναντίον του Μπουλούτα. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, εξακολουθώ να το πιστεύω και όποιος διαφωνεί να προσφύγει σε ειδικό δικαστήριο», τόνισε.

Ερωτηθείσα για το πως θα διαχειριστεί το θέμα της παραίτησης της διαχειρίστριας της πρώην Λαϊκής, Άντρης Αντωνιάδου, ανέφερε ότι η διαχειρίστρια παραιτήθηκε μόνη της, μετά την απόφαση της Αρχής εξυγίανσης να ενισχύσει έργο της. Πρόσθεσε ότι άρχισε η διαδικασία επιλογής κατάλληλου οίκου για να αντικαταστήσει την Άντρη Αντωνιάδου.

Ο νόμος προβλέπει φυσικό πρόσωπο ωστόσο, πρόσθεσε, αν το πρόσωπο αυτό προέρχεται από Οίκο θα έχει τη νομική υποστήριξη ενός ολόκληρου Οίκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα